Hrvatska

Pisao da bi je ispocuclavao: Slao djevojci poklone, sad mu prijeti robija

  • Izvor: Agencije
  • 18.09.2024. 18:05

Inženjer Krešo zaljubio se u zgodnu radijsku voditeljku pa joj slao hrpu poklona na kućnu adresu.

Sada bi mogao u zatvor zbog nametljivog ponašanja. Prema optužnici koja je ovih dana podignuta protiv njega, prijeti mu sedam mjeseci iza rešetaka. Bezuslovno, i to iako mu djevojka nije konkretno rekla da s njim ne želi kontakt.

Prema optužnici, sve se dogodilo na širem zagrebačkom području, a trajalo je od jula preklani do januara ove godine kad je Krešo (42) uhapšen. Navodi se kako je djevojci učestalo slao poruke neprimjerenog ljubavnog sadržaja.

Bogataški doručak za stomak sit pola dana

Bogataški doručak za stomak sit pola dana

Osim toga, na kućnu adresu poslao je više paketa u kojem su bili “privjesak za ključeve s njenim imenom, vještačka trava s njenim imenom, slatkiši, kolači mađarica, dva zvučnika, riječnik italijansko-hrvatski, ogledalce s njenim imenom, rukavice, šal, Loto ruksak, cvijeće, sprej zlatni, lampice za van”.

Osim tih poklona, poslao joj je i “keramička dva tanjira, dvije memorijske kartice, alkoholno piće Antik s dvije čaše, vatromet, tava, prskalice, knjiga o pčelarstvu, aparat za kokice, vino Rose, svijeće, mali masažer, električni radio Panasonik”.

U zadnjem paketu bili su “velika bilježnica, licitarska srca, ženski sat, novčanica od 5 evra, slatkiši, sve je bilo pošpricano parfemom”, a svime je kod djevojke izazvao osjećaj tjeskobe i straha za vlastitu sigurnost, piše portal "Danica".

Krešo se branio kako nije imao loše namjere te je sve bilo nevino i iskreno s njegove strane.

“Sve što sam joj poslao bilo je od srca i rekao sam joj da mi kaže ako joj to ne paše, ali nikad mi nije rekla. A sada kad me je prijavila može mi slobodno vratiti sve šta sam joj poslao. Nikad je nisam zvao ili uhodio”, branio se Krešo.

Nije normalan

Voditeljka je potvrdila kako joj u porukama nikad nije prijetio, niti je dolazio na njenu adresu ili je pratio. No, bio je naporan i uznemiravao je neželjenim porukama jer nije znala ko je. Kako radi na radiju, moguće je da je nekako došao do njenog broja telefona.

Iz pravoslavlja prešla u islam: Jelena je unuka narodnog heroja koja je odlučila da promijeni vjeru

Iz pravoslavlja prešla u islam: Jelena je unuka narodnog heroja koja je odlučila da promijeni vjeru

“Kada bi me vikendom čuo na radiju, odmah bi se javio sms-om ili na mesendžer. Na poruke nikad nisam odgovarala, osim na prvu kad sam pitala ko je to, ali odgovor nikad nisam dobila. Poruke su me uznemiravale jer sadržaj nije bio normalan, sve vrijeme osjećala sam strah da me ne bi pratio ili dočekao negdje, a čak su me i primljeni paketi plašili jer nisam znala šta se nalazi u njima”, ispričala je voditeljka.

Prema ispisu sa mobilnog telefona, Krešo je djevojci poslao mnogo ljubavnih poruka, poput sljedećih:

“Usnuo da gola stojiš nasred sobe i plešeš“, "Bože kako si lijepa ljubavi jaaaao“, “Aposolutno celotnu bih te u jednom potezu ispocuclavao”, “Jako te volim macice mazasta. Zaljubio sam se u tebe. Beznadežno…“.

Intiman sadržaj

Tužioci, dakle, za Krešu koji nije oženjen traže sedam mjeseci bezuslovnog zatvora zbog krivičnog djela nametljivog ponašanja.

“Iako djevojka nije izričito dala do znanja da ne želi kontakt s njim, iz prirode samih kontakata, a koji se prvenstveno odnose na ljubavne poruke intimnog sadržaja upućene nepoznatoj ženskoj osobi koje su zbog prirode vrsta komunikacije za koju se traži izričit i jasan pristanak druge osobe. Dakle, takve mnogobrojne i ustrajno slane poruke u dužem vremenskom periodu nedvosmisleno predstavljaju nastojanje da se uspostavi neželjeni kontakt”, tumače tužioci.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)