Njegova svetost

Patrijarh Porfirije stigao u Tivat

  • Извор: СРНА
  • 27.08.2022. 15:51

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je avionom na aerodrom u Tivtu, na putu ka Herceg Novom, gdje će danas i naredna dva dana prisustvovati obilježavanju 640 godina od osnivanja grada i slave Manastira Savina - Velike Gospojine.

"Od prvog koraka na aerodromu u Tivtu putnici i ljubazno aerodromsko osoblje mi prilazi za blagoslov", napisao je patrijarh Porfirije na "Instagramu".

Svečani doček patrijarha Porfirija u Herceg Novom biće upriličen u 18.00 časova.

Arhijerejski namjesnik hercegnovski krstonosni protojerej Obren Jovanović rekao je da je posjeta srpskog patrijarha blagoslov za taj grad i da je u organizacija ovog događaja uključeni svi "od najmanjeg do najstarijeg".

"U organizaciji posjete patrijarha su predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić i saradnici, Uprava Manastira Savina i iguman Makarije, Mitropolija crnogorsko-primorska, kao domaćin njegovoj svetosti, svo sveštenstvo Arhijerejskog namjesništva hercegnovskog, vjerujući narod", naglasio je Jovanović.

On je pozvao građane i goste da učestvuju u svečanostima i uzmu blagoslov patrijarha i blagoslov od Savinske svetinje Presvete Bogorodice.