Nezadovoljstvo

Par iz Austrije se vratio sa odmora i poručio: Nikad više u Hrvatsku

  • Извор: Слободна Далмација
  • 13.08.2023. 10:25

Hrvatska je popularno odredište za odmor mnogih Nijemaca i Austrijanaca.

Zbog ljepota Hrvatske, mnogi turisti podnose dugo putovanje i zastoje u saobraćaju koji su očekivani ljeti i u vrijeme godišnjih odmora.

Ipak, jedan austrijski par tvrdi kako će u budućnosti izbjegavati Hrvatsku jer im je trebalo gotovo 20 sati da se vrate kući sa odmora, piše "Fenix-magazin", a prenosi "Slobodna Dalmacija".

Povratak sa ljetovanja u Hrvatskoj pretvorio se, kako kažu, u pravo horor putovanje za par iz Gornje Austrije. Kad su se vratili kući, preko austrijskih medija su poručili “Nikad više u Hrvatsku”.

Kako je 19-godišnji Amir u razgovoru za austrijski “Heute” ispričao, odmor je s djevojkom proveo na hrvatskoj obali Jadrana. U subotu (5. avgusta) iz Dalmacije su htjeli krenuti nazad u Austriju.


Pjevač se dirljivim riječima oprostio od ubijene Nizame

Pjevač se dirljivim riječima oprostio od ubijene Nizame

Krenuli su oko 8 ujutro, a budući im do kuće treba 9 sati, planirali su se u Gornju Austriju vratiti oko 17 sati.

Ali od planiranog udobnog putovanja kući nije bilo ništa. Umjesto toga, par je cijeli dan bio “zaglavljen” u saobraćaju.

"Brojni automobili stajali su na naplatnim kućicama, tako da se gotovo ništa nije događalo”, rekao je Amir za “Heute”.

Razlog katastrofalne saobraćajne situacije bile su i obilne padavine koje su nedavno zapljusnule Hrvatsku, Sloveniju i Austriju. Kao rezultat toga, Slovenija se suočila s najgorom prirodnom katastrofom posljednjih decenija.

"Na putu smo bili ukupno 19 sati zbog nevremena u Sloveniji. To je stvarno bila katastrofa. Na kraju je samo putovanje kroz Hrvatsku trajalo trinaest sati. Nikad više Hrvatska”, rekao je Amir.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)