Napeto u Budvi: Uhapšene 23 osobe zbog aktivnog otpora

  • 17.06.2020. 13:50

Budvanska policija uhapsila je 23 osobe zbog, kako su saopštili, ometanja policajaca u vršenju službene radnje, a naveli su i da je jedan policajac povrijeđen.

- Policija je danas u Budvi postupala po zakonu i po zahtjevu nadležnog organa za pružanje asistencije Upravne inspekcije u Skupštini Opštine Budva - saopštili su iz Uprave policije.

Pojašnjavaju da su na ulazu u zgradu SO Budva zatekli nekoliko odbornika i veći broj zaposlenih građana koji su "prisustvom na ulazu" onemogućavali policajce da sa Upravnom inspekcijom uđu unutra.

- Okupljeni su se oglušili o izdato upozorenje, a potom i naređenja da se raziđu, i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu Opštine - saopštili su iz Uprave policije.

Naveli su da su među okupljenima na ulazu u zgradu Opštine bili su i pripadnici opštinskih službi - Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije "koji su takođe učestvovali u pružanju aktivnog otpora policijskim službenicima u vršenju službene radnje."

- Uprava policije osuđuje postupke pripadnika Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su krajnje neodgovorni i neprofesionalni imajući u vidu da su ove službe dio jedinstvenog sistema bezbjednosti koje bi trebale da sadejstvuju sa službenicima Uprave policije u odgovoru na realne izazove. Zbog sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje u službene prostorije CB Budva privedena su ukupno 23 lica, među kojima i nekoliko pripadnika pomenutih službi - kaže se u saopštenju.

Iz Uprave policije kažu da lica će odgovorna za incident snositi odgovornost i biće procesuirana u skladu sa zakonom.

- Prilikom ovih događaja povrede je zadobio jedan policijski službenik koji se trenutno nalazi na ukazivanju ljekarske pomoći. U toku je prikupljanje obavještenja od privedenih lica u vezi sa čim je upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru - zaključuje se u saopštenju.

Uprava policije ispituje postupanje pripadnika Službe zaštite i spasavanja Budva i Komunalne policije u pravcu prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe ovlašćenja od strane njihovih pripadnika.

Ispred Centra za bezbjednost u Budvi nalazi se nekoliko stotina građana, a policijske snage su kordonima opasale i to zdanje kao i opštinu koja se nalazi oko 50 metara dalje.

U međuvremenu, građanima su uspjeli da se pridruže i poslanici Demokratskog fronta i Demokratske stranke. Sa narodom je i bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović koji je rekao da je nečuveno da je policija koljenom na vrat gušila ljude kao američka policija Džordža Flojda.

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм