Црна Гора

Након усвајања резолуције, у Подгорици се чуло само "издаја"

  • 23.05.2024. 18:32

Невјерица, сузе у очима, а затим жестоко скандирање “издаја, издаја”. Тако је неколико десетина окупљених Срба у центру Подгорице дочекало усвајање Резолуције о Сребрници. Сви су до посљедњег тренутка ипак вјеровали да до тога неће доћи. Ни јака киша није омела присутне да остану на својим мјестима, а међу окупљенима је било и дјеце.

"Дошао сам овдје да подржим протест, ово је велика срамота шта се ради српском народу. Негдје смо и знали да ће бити изгласана Резолуција, али смо жељели да покажемо да је то недопустиво. Повео сам и своју дјецу, од малих ногу знају да припадају српаком народу и треба да буду поносни на то", рекао је за РИНУ Слободан из Бијелог Поља.

Окупљенима се након изгласавања обратио један од организатора Милутин Мирјачић. Он је истакао да све те најаве како се ради о томе да се два народа помире немају смисла.

"Ако хоће да се помире треба Срби и Муслимани да сједну, а не да тамо нека заиста геноцидна држава нас етикетира. Поштујем све жртве, али не могу да прихватим да су само Срби злочинци и да су само Срби геноцидан народ. Ово је велики ударац за све нас, не знамо шта ће бити даље, али надам се да ћемо се још масовније окупити да се чује наш глас", рекао је Мирјачић који је иначе директор Основне школе у Плужинама.

"Питали су ме да ли мислим на посао, након свих ових оглашавања. Нек нам Бог да здравља, а за посао како буде", додао је Мирјачић након чега су се окупљенима обратили и остали организатори.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: 16 блокова (12+)

    ''Филм: 16 блокова (12+)