Истра

Наишло јако невријеме: Улице поплављене, на терену и ватрогасци!

  • 31.05.2024. 17:35

Грмљавинско невријеме праћено обилном кишом потопило је дијелове Новиграда у Истри, а на терен су изашли и ватрогасци који су имали пуне руке посла. Према подацима с аутоматске станице Истрамета у Умагу је у задња 24 сата пало 48,8, а у Бујама 58,0 мм кише.

- Морали смо да возимо по тротоару, али било је штете код других возача. Овдје није баш тако често да буду овакве поплаве, а киша и даље пада - рекла је читатељка за портал 24 сата.

Како да се ријешите мува и комараца уз помоћ само једне намирнице

Како да се ријешите мува и комараца уз помоћ само једне намирнице

Обилна киша падала је и у Ријеци, а за ријечку и госпићку регију издато је наранџасто упозорење које означава опасно вријеме. Тамо се очекује обилна киша и грмљавинско невријеме са мјестимично израженим и обилним пљусковима. Једна од ватрогасних интервенција била је и на новиградској Стради Контеси, а трајала је око два сата, пише портал Наша Бујштина.

Над сјеверни Јадран током ноћи је ушао циклон, те ће се ту и задржати. Локалне нестабилности у четвртак биле су увод у временски још "изазовнији" петак, теком којег ће готово широм Хрватске бити кише, често и у облику обилнијих пљускова с грмљавином, локално и олујног невремена са градом, најавио је за ХРТ у својој прогнози метеоролог Зоран Вакула.

Дјевојка платила 150.000 евра да продужи ноге, па обољела од болести костију

Дјевојка платила 150.000 евра да продужи ноге, па обољела од болести костију

На сјеверном Јадрану и у Горској Хрватској очекује се нестабилно вријеме, уз наранџасто упозорење - другог степена од могућа три - за често обилне пљускове с грмљавином, локално и невријеме, уз које су могуће и бујичне поплаве.

Температура ваздуха ујутро од 12 до 15 степени, уз море и до 18, а послеподне 20 до 23 степена Целзијуса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Филм: Против дивљине (12+) (Р)

    '' Филм: Против дивљине (12+) (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.