Istra

Naišlo jako nevrijeme: Ulice poplavljene, na terenu i vatrogasci!

  • 31.05.2024. 17:35

Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom potopilo je dijelove Novigrada u Istri, a na teren su izašli i vatrogasci koji su imali pune ruke posla. Prema podacima s automatske stanice Istrameta u Umagu je u zadnja 24 sata palo 48,8, a u Bujama 58,0 mm kiše.

- Morali smo da vozimo po trotoaru, ali bilo je štete kod drugih vozača. Ovdje nije baš tako često da budu ovakve poplave, a kiša i dalje pada - rekla je čitateljka za portal 24 sata.

Kako da se riješite muva i komaraca uz pomoć samo jedne namirnice

Kako da se riješite muva i komaraca uz pomoć samo jedne namirnice

Obilna kiša padala je i u Rijeci, a za riječku i gospićku regiju izdato je narandžasto upozorenje koje označava opasno vrijeme. Tamo se očekuje obilna kiša i grmljavinsko nevrijeme sa mjestimično izraženim i obilnim pljuskovima. Jedna od vatrogasnih intervencija bila je i na novigradskoj Stradi Kontesi, a trajala je oko dva sata, piše portal Naša Bujština.

Nad sjeverni Jadran tokom noći je ušao ciklon, te će se tu i zadržati. Lokalne nestabilnosti u četvrtak bile su uvod u vremenski još "izazovniji" petak, tekom kojeg će gotovo širom Hrvatske biti kiše, često i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, lokalno i olujnog nevremena sa gradom, najavio je za HRT u svojoj prognozi meteorolog Zoran Vakula.

Djevojka platila 150.000 evra da produži noge, pa oboljela od bolesti kostiju

Djevojka platila 150.000 evra da produži noge, pa oboljela od bolesti kostiju

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj očekuje se nestabilno vrijeme, uz narandžasto upozorenje - drugog stepena od moguća tri - za često obilne pljuskove s grmljavinom, lokalno i nevrijeme, uz koje su moguće i bujične poplave.

Temperatura vazduha ujutro od 12 do 15 stepeni, uz more i do 18, a poslepodne 20 do 23 stepena Celzijusa.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film: Protiv divljine (12+) (R)

    '' Film: Protiv divljine (12+) (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.