Vinkovci

Muž nije htio da je pusti u kuću, pozvala policiju i na kraju ona uhapšena

  • Извор: Агенције
  • 09.12.2021. 19:27

Ivanka (36) iz Vinkovaca zatražila je pomoć policije jer je suprug Zdravko (45) nije htio pustiti u porodičnu kuću nakon što se vratila iz noćnog provoda.

Ali policajci su uhapsili nju jer je suprugu, koji se tog trenutka pojavio na prozoru kuće, vikala da je kreten, iako je i on vrijeđao nju. Nije bila pod uticajem alkohola i sve vrijeme je sarađivala s dvojicom policajaca, priznali su oni na sudu.

Zašto su je onda uhapsili i odveli u policijsku stanicu na zadržavanje?

Teško je to objasniti, piše "Danica". Prema presudi, ona se u novembru oko 10:30 u Vinkovcima ispred porodične kuće nasilnički ponašala u porodici te je počinila psihičko nasilje prema suprugu Zdravku.

"Dok su policajci M. i  A. ispred porodične kuće obavljali razgovor sa Zdravkom, počela je vikati i vrijeđati supruga riječima: 'Majmune, kretenu jedan, uništiću te, ti si glumac i kretenčina, mrtav si za mene, kretenčino jedna!' To je kod njega prouzrokovalo povredu dostojanstva i uznemirenost, dakle počinila je nasilje u porodici", zaključio je prekršajni sudija.

Policija ju je odmah uhapsila, i to već oko 10:45, "jer posebne okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti istovrsni prekršaj". Suprug je svjedočio da je Ivanka noć provela izvan kuće, da bi u ranim prijepodnevnim satima došla kući, i to s dvojicom policijskih službenika.

"Supruga je bila ljuta jer joj nisam htio predati dijete te mi je u ljutnji izgovorila uvredljive riječi, a kojih se sada ne sjećam. Uputila mi je i prijetnju, ali se tačno ne sjećam kakva je to bila prijetnja", naglasio je povrijeđeni suprug, koji kaže da od tog dana oni više nisu zajedno.

Suprug je, doduše, priznao da je "prethodnu veče on supruzi mobilnim telefonom uputio više poruka, a koje se odnose na njeno ponašanje i prethodna izbivanja iz kuće".

"Da, u poruci sam napisao da ne dolazi kući i da je brak između nas dvoje prestao te je istina da sam napisao i riječi 'gubi se, ku**o'", potvrdio je Zdravko.

Policajac M. kaže da je s kolegom A. upućen na tu adresu u Vinkovcima "povodom dojave Ivanke da njen suprug njoj ne dozvoljava ulazak u porodičnu kuću, a dolaskom na navedenu adresu oko 10:30 oni su zatekli Ivanku u osobnom automobilu parkiranom uz rub kolnika".

Mora platiti 300 kuna

"Rekla nam je da je suprug ne pušta u kuću. Ja sam pozvonio na vratima, nakon čega se na prozoru pojavio Zdravko. Rekli smo mu zbog čega smo došli, a tog časa iz automobila je izašla Ivanka te u ljutnji suprugu rekla: Kretenčino, majmune, mrtav si za mene!" Riječ 'kretenčino' je ponavljala više puta", naveo je policajac M.

Kaže da ju je upozorio da se smiri, ali ona je i dalje suprugu govorila da je kreten. Zato ju je pozvao u službeno policijsko vozilo kako bi u policijskoj postaji nastavio daljnje postupanje prema njoj. Ona je to bez pogovora učinila te se u stanici podvrgla alkotestiranju. Uopšte nije bila pod uticajem alkohola.

"Potom smo je uhapsili te kasno poslijepodne doveli na sud zbog počinjenja prekršaja nasilničkog ponašanja u porodici", zaključio je vinkovački policajac.

Sud je Ivanku proglasio krivom zbog psihičkog nasilja prema mužu te ju je osudio na 600 kuna novčane kazne. Kako je jedan dan provela u pritvoru, mora platiti 300 kuna. Presuda je nepravosnažna i na nju se Ivanka može žaliti. Razvedena majka dvoje djece, inače, zaposlena je i prima platu od 3.400 kuna. Nema nikakvu imovinu.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.