Ужас у Сплиту

Мушкарац злостављао псе и вукове, 69 животиња држао у очајним условима

  • Извор: Телеграф
  • 29.03.2024. 16:02

Мушкарац (64) на свом посједу у Сплиту имао је 67 паса и 2 вука које је чувао у ограниченом простору, а како се наводи, мужјак и женка ове дивље врсте животиња су строго заштићена врста.

Полицијски службеници су након опсежног истраживања утврдили да постоји основана сумња да је починио неколико кривичних дјела.

У питању су убијање или мучење животиња и уништавање заштићених природних вриједности, јавља Полицијска управа сплитско-далматинска.

Он је у четвртак 27. марта ухапшен и доведен у службене полицијске просторије а у случај се укључила и ветеринарска инспекција Државног инспектората која обавља инспекцијски надзор и предузима мјере из своје надлежности.

У Прњавору пронађена марихуана, једна особа ухапшена

У Прњавору пронађена марихуана, једна особа ухапшена

"На основу даље истраге ветеринарска инспекција је утврдила да се на локацији у Сплиту налази укупно 69 животиња, 61 одраслих паса, шест штенаца и два вука, а тренутно је току поступак збрињавања пронађених животиња и даље предузимање мјера складно законским прописима. У склопу криминалистичког истраживања по налогу суда обављен је претрес стана, возила и простора. О догађају је такође обавијештено и Министарство пољопривреде", јављају из полиције.

Такође, постоје наводи, а на основу Закона о заштити природе, да је мушкарац поседовао два вука, мужјака и женку који су строго заштићена врста складно Правилнику о строго заштићеним врстама.

Осуђени педофил умакао два дана прије пресуде, Тужилаштво каже да је знало шта ће се догодити

Осуђени педофил умакао два дана прије пресуде, Тужилаштво каже да је знало шта ће се догодити

"Од неутврђеног датума до 27. марта човјек је држао 67 паса различитих врста, које је занемаривао с обзиром на њихово здравље, смјештај и ограничавао им је кретање на начин да им је узроковао бол, патњу и повреде", кажу из полиције.

Мушкарац се тренутно налази у притвору.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм