Užas u Splitu

Muškarac zlostavljao pse i vukove, 69 životinja držao u očajnim uslovima

  • Izvor: Telegraf
  • 29.03.2024. 16:02

Muškarac (64) na svom posjedu u Splitu imao je 67 pasa i 2 vuka koje je čuvao u ograničenom prostoru, a kako se navodi, mužjak i ženka ove divlje vrste životinja su strogo zaštićena vrsta.

Policijski službenici su nakon opsežnog istraživanja utvrdili da postoji osnovana sumnja da je počinio nekoliko krivičnih djela.

U pitanju su ubijanje ili mučenje životinja i uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti, javlja Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

On je u četvrtak 27. marta uhapšen i doveden u službene policijske prostorije a u slučaj se uključila i veterinarska inspekcija Državnog inspektorata koja obavlja inspekcijski nadzor i preduzima mjere iz svoje nadležnosti.

U Prnjavoru pronađena marihuana, jedna osoba uhapšena

U Prnjavoru pronađena marihuana, jedna osoba uhapšena

"Na osnovu dalje istrage veterinarska inspekcija je utvrdila da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja, 61 odraslih pasa, šest štenaca i dva vuka, a trenutno je toku postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i dalje preduzimanje mjera skladno zakonskim propisima. U sklopu kriminalističkog istraživanja po nalogu suda obavljen je pretres stana, vozila i prostora. O događaju je takođe obaviješteno i Ministarstvo poljoprivrede", javljaju iz policije.

Takođe, postoje navodi, a na osnovu Zakona o zaštiti prirode, da je muškarac posedovao dva vuka, mužjaka i ženku koji su strogo zaštićena vrsta skladno Pravilniku o strogo zaštićenim vrstama.

Osuđeni pedofil umakao dva dana prije presude, Tužilaštvo kaže da je znalo šta će se dogoditi

Osuđeni pedofil umakao dva dana prije presude, Tužilaštvo kaže da je znalo šta će se dogoditi

"Od neutvrđenog datuma do 27. marta čovjek je držao 67 pasa različitih vrsta, koje je zanemarivao s obzirom na njihovo zdravlje, smještaj i ograničavao im je kretanje na način da im je uzrokovao bol, patnju i povrede", kažu iz policije.

Muškarac se trenutno nalazi u pritvoru.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera