Podgorica

Milo Đukanović otkrio da li se povlači

  • Извор: Б92
  • 19.05.2023. 15:14

Odlazeći predsjednik Crne Gore Milo Đukanović govorio je danas o tome da li razmišlja o povlačenju iz politike.

"Ne povlačim se iz politike, život sam posvetio razvoju Crne Gore", rekao je Đukanović odgovarajući na pitanje novinara na posljednjoj konferenciji za novinare u predsjedničkom mandatu održanoj u Rezidenciji na Cetinju.

Upitao je od čega da se povlači.

"Od čega da se povlačim... Ja sam život posvetio EU razvoju Crne Gore. Ja sam odgovoran građanin i ja ću nastaviti da u tom svojstvu podržavam tu politiku. Sve što bude trebalo toj politici toj kampanji od mene će imati", rekao je Đukanović, koji je duže od tri decenije bio na vlasti sa Demokratskom partijom socijalista.

Nakon poraza na predsjedničkim izborima 2. aprila, Đukanović se povukao i sa liderske pozicije u stranci, a sutra će mu i formalno prestati mandat na čelnoj funkciji u državi.

Đukanović je rekao da vjeruje u bolju Crnu Goru i bolju EU i poručio:

"Nema vječne vlasti samo je Crna Gora vječna".

On je rekao da je dezinformacija da namjerava da se preseli Ujedinjene Arapske Emirate. Tamo, dodao je, žive njegovi prijatelji, koje samo povremeno posjećuje.

"Crna Gora je moja cjeloživotna adresa. Rekao sam već čime imam namjeru da se bavim dominantno i taj posao me vezuje za Crnu Goru. A ako bi se kojim slučajem odlučio da tom poslu dodam još neki posao iz biznisa, e onda je to mogućnost da se ne selite iz Crne Gore, nego da živite malo dinamičnije i da budete i na onim adresama u svijetu u kojim bi se taj biznis razvijao. Pošto o tome još nisam donio odluku, ne želim ni da prejudiciram", kazao je Đukanović.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић