Хрватски предсједник

Милановић: Треба бити лојалан ЕУ, али не треба падати у транс

  • Извор: Б92
  • 29.05.2024. 16:29

Хрватски предсједник Зоран Милановић коментарисао је данас припадност земље Европској унији и поручио да Хрватска мора бити лојална ономе на шта је пристала својом вољом, а то су ЕУ и НАТО, али да, како је рекао, не треба падати у транс.

“Али не падати у транс, (….) морамо остати хладне и трезвене главе. Кризе долазе. Европа и свијет су пред озбиљном, великом кризом и ми у њој морамо гледати да сачувамо своје интересе и своје добро и своју добробит”, рекао је Милановић новинарима у Чаковцу.

Он каже да прича да је Хрватска дио европске породице народа стоји, али да је она то била одувијек.

"Ништа се ту битно није промијенило. Неке ствари јесу, има више новаца који долази за европске пројекте и било би их једнако да је било ко премијер. Можда би се према новцу односило мало озбиљније и одговорније, али новаца би било исто и пројекти би били реализовани”, рекао је Милановић. Додао је да тако неће бити заувијек.

“Ово је посебно и ријетко вријеме из којег морамо извући максимум онога што нам се нуди. Јер сутра долази криза, сигуран сам сто посто. Вјерујем да у случају Хрватске не долази опасна, ратна, егзистенцијална криза. Мислим да смо од тога заштићени и да тај филм нећемо гледати. Али не смијемо живјети као да ће ово што се тренутно догађа трајати вјечно, неће. Морамо узети све што нам се нуди”, казао је Милановић, пренијели су хрватски медији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.