Hrvatski predsjednik

Milanović: Treba biti lojalan ЕU, ali ne treba padati u trans

  • Izvor: B92
  • 29.05.2024. 16:29

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je danas pripadnost zemlje Еvropskoj uniji i poručio da Hrvatska mora biti lojalna onome na šta je pristala svojom voljom, a to su ЕU i NATO, ali da, kako je rekao, ne treba padati u trans.

“Ali ne padati u trans, (….) moramo ostati hladne i trezvene glave. Krize dolaze. Еvropa i svijet su pred ozbiljnom, velikom krizom i mi u njoj moramo gledati da sačuvamo svoje interese i svoje dobro i svoju dobrobit”, rekao je Milanović novinarima u Čakovcu.

On kaže da priča da je Hrvatska dio evropske porodice naroda stoji, ali da je ona to bila oduvijek.

"Ništa se tu bitno nije promijenilo. Neke stvari jesu, ima više novaca koji dolazi za evropske projekte i bilo bi ih jednako da je bilo ko premijer. Možda bi se prema novcu odnosilo malo ozbiljnije i odgovornije, ali novaca bi bilo isto i projekti bi bili realizovani”, rekao je Milanović. Dodao je da tako neće biti zauvijek.

“Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojeg moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti kao da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi”, kazao je Milanović, prenijeli su hrvatski mediji.

Pratite nas i putem Vibera