Замјеник предсједавајућег руског Савјета безбједности

Медведев: Запад води хибридни рат против Москве

  • Извор: СРНА
  • 09.05.2024. 11:45

Земље Запада воде хибридни рат против Русије и оркестрирају провокације и терористичке нападе које су починили други, навео је замјеник предсједавајућег руског Савјета безбједности Дмитриј Медведев.

"Главне западне силе воде хибридни рат против нас, намећући блокаде и режиме санкција, издвајајући милијарде за куповину оружја за неонацисте. Оне оркестрирају провокације и крваве терористичке нападе без преседана које извршавају хуље", истакао је Медведев.

Он је додао да, заправо, Вашингтон и Брисел данас дјелују са више цинизма и у већем обиму него што су то чинили Адолф Хитлер и његови сарадници тридесетих и четрдесетих година прошлог вијека.

Медведев је у чланку о томе како су "Англосаксонци промовисали фашизам" у прошлом вијеку и оживјели га у овом, који су данас објавили Савјет безбједности Русије и страка Јединствена Русија, написао да нацисти желе да "уклоне Русију са мапе свијета".

Он је истакао да је завршетак руске специјалне војне операције и денацификација Украјине само први корак ка стварању нове архитектуре међународних односа.

"Завршетак специјалне војне операције, денацификација, само је први, али веома важан корак на дугом и тешком путу ка новој архитектури међународних односа", додао је Медведев у чланку.

Он је нагласио да спонзори кијевског режима треба да се суоче са правдом након специјалне војне операције, а не само актуелни украјински лидери.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм