Предсједник Скупштине Црне Горе

Мандић: Уважавамо Републику Српску јер БиХ нема без ње

  • Извор: АТВ
  • 27.02.2024. 13:30

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком поручио је да Црна Гора поштује Републику Српску и да БиХ нема без ње.

"Полазећи од чињенице да ко поштује Дејтон, поштује и Републику Српску. Ко уважава БиХ, не може је уважавати без њеног дијела и равноправног ентитета Републике Српске. По поштује равноправност, онда су му и Срби и Бошњаци са истим правима. Ми уважавамо Републику Српску јер БиХ нема без ње. То је одлучио Дејтон. Ко оспорава права Срба у БиХ, тај руши БиХ као земљу три народа, а не само једног како многи желе да представе у својим јавним наступима", поручио је Мандић.

Он истиче да Црна Гора поштује БиХ и Републику Српску која заједно са ФБиХ чини БиХ са три конститутивна народа.

"Мир је у равноправности и договору а не у рушењу Дејтона. Данас сам те поруке мира, заједништва и сарадње Црне Горе са Републиком Српском, Црне Горе са БиХ пренио господину Додику", поручио је Мандић.

Он је истакао да је разговор са предсједником Српске био посвећен економији и кориштењем потенцијала обје земље. Осврнуо се и на европски пут Црне Горе и поручио да је БиХ и Република Српска прва држава коју ће срести на том путу.

"Прва држава коју срећемо на том западном путу су Република Српска и БиХ. Они су наше прве комшије и западне адресе са којима треба да остваримо додир ако желимо да будемо дио Европске уније", каже Мандић.

Предсједник Скупштине Црне Горе каже да је неопходно разговарати са свим комшијама и да треба имати осјећаја за њихове потребе, а не само за своје.

"Велика ми је част као предсједнику Скупштине да сам данас био домаћин предсједнику Републике Српске који мој и лични пријатељ, а не само политичар који је предводник српског народа у Републици Српској и БиХ".

Мандић је говорио и о сарадњи двије политичке странке, СНСД-а и Нове српске демократије.

"Знате да осим што сам предсједник Скупштине да сам предсједник и Нове српске демократије. А НСД и СНСД су сестринске странке које годинама заједно раде јер су и једна и друга српске странке. Подржава нас српски народ Републике Српске и Црне Горе. Наши односи су најбољи који могу да важе међу странкама српског народа", рекао је Мандић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?