Predsjednik Nove srpske demokratije

Mandić: Spajić ne vjeruje nama, ali vjeruje DPS-u

  • Извор: РТС
  • 27.08.2023. 14:12

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić rekao je da mandatar Milojko Spajić pokušava na sve načine da prekroji izbornu volju građana i istisne tu koaliciju iz vlade.

Andrija Mandić je, reagujući na izjavu mandatara Milojka Spajića da ima skupštinsku većinu u kojoj neće biti koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), još jednom pozvao predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da prekine ćutanje i, kako kaže, radi posao za koji su ga izabrali građani Crne Gore, a među njima u velikom procentu i glasači koalicije ZBCG.

Mandić je poručio da je veoma važno da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović razjasni situaciju u vezi sa mnogim temama, uključujući i dodjelu mandata Milojku Spajiću.

"Naime, kao važan alat u akciji prekrajanja te volje koristi se i priča o procjeni iskrenosti koalicije ZBCG i razgovori koji se tiču davanja mandata za sastav nove vlade kod predsjednika Crne Gore", naveo je Mandić.

Kako se sinoć čulo nakon Glavnog odbora PES-a, koalicija ZBCG ne može u vladu zbog nedostatka iskrenosti, podsjeća Mandić.

"U našu iskrenost se sumnja, a u Mehmeta Zenku, sa liste DPS-a, ni najmanje. Spajiću se posebno dopada iskrenost Bošnjačke stranke, koja je zaista iskreno i u punom kapacitetu radila da Milo Đukanović pobijedi a da izgubi Jakov Milatović, kao kandidat pobjednika izbora od 30. avgusta. Da su se pitali političari iz Bošnjačke stranke, Milatović danas ne bi bio predsednik Crne Gore, a Spajić ne bi bio mandatar", navodi Mandić.

Spajiću se, kaže lider NSD, više dopada iskrenost poraženih 30. avgusta nego iskrenost onih koji su demokratski pobijedili, kako navodi, kriminalni režim Mila Đukanovića.

"Njemu je izgleda bliža iskrenost onih koji su jurišali na Crkvu i pravoslavlje, koji su glasali iskreno da Crkva bude državna, a ne Božja, iskreno bili protiv Temeljnog ugovora i to nazivali najvećom izdajom, koji su nasiljem pokušali da spreče hirotonisanje mitropolita Joanikija... Mada, protiv potpisivanja Temeljnog ugovora bili su i Spajić, i DPS i BS”, kaže lider NSD.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.