Хрватска

Мајка која је убила бебу неће остати у затвору дуже од 5 година

  • 04.07.2024. 11:14

Жупанијско државно тужилаштво у Карловцу подигло је оптужницу против мајке која је прошле године родила бебу и потом је бацила у бунар у селу код Перушића.

Првобитно је 21-годишња д‌јевојка оптужена за кривично д‌јело тешко убиство, али је послије психијатријског прегледа и увиђаја утврђено да је „у стању тешког психичког стреса” због трудноће и порођаја.

Из тог разлога јој не пријети казна дуготрајног затвора, али закон у овом случају предвиђа затворску казну од шест мјесеци до пет година.

– Жупанијско државно тужилаштво у Карловцу, након спроведене истраге, подигло је пред Општинским судом у Госпићу оптужницу против хрватске држављанке (2003) за кривично д‌јело убиство. Оптужница терети 21-годишњу окривљену да је 30. јула 2023. године, на подручју општине Перушић, починила наведено кривично д‌јело према новорођеном д‌јетету, усљед тешког психичког стреса усљед трудноће и порођаја – наводи се.

Подсјетимо, бебу је сасвим случајно у бунару пронашао један сточар који је планирао да напоји овце.

У канти је извукао ПВЦ кесу у коју је било умотано беживотно тијело.

У стању шока позвао је полицију која је мајку убрзо ухапсила, а након саслушања, истражни судија Жупанијског суда у Карловцима одредио јој је притвор, пише Јутарњи лист.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: 1992 (16+) (Р)

    ''Серија: 1992 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм