Hrvatska

Majka koja je ubila bebu neće ostati u zatvoru duže od 5 godina

  • 04.07.2024. 11:14

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv majke koja je prošle godine rodila bebu i potom je bacila u bunar u selu kod Perušića.

Prvobitno je 21-godišnja d‌jevojka optužena za krivično d‌jelo teško ubistvo, ali je poslije psihijatrijskog pregleda i uviđaja utvrđeno da je „u stanju teškog psihičkog stresa” zbog trudnoće i porođaja.

Iz tog razloga joj ne prijeti kazna dugotrajnog zatvora, ali zakon u ovom slučaju predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

– Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu, nakon sprovedene istrage, podiglo je pred Opštinskim sudom u Gospiću optužnicu protiv hrvatske državljanke (2003) za krivično d‌jelo ubistvo. Optužnica tereti 21-godišnju okrivljenu da je 30. jula 2023. godine, na području opštine Perušić, počinila navedeno krivično d‌jelo prema novorođenom d‌jetetu, usljed teškog psihičkog stresa usljed trudnoće i porođaja – navodi se.

Podsjetimo, bebu je sasvim slučajno u bunaru pronašao jedan stočar koji je planirao da napoji ovce.

U kanti je izvukao PVC kesu u koju je bilo umotano beživotno tijelo.

U stanju šoka pozvao je policiju koja je majku ubrzo uhapsila, a nakon saslušanja, istražni sudija Županijskog suda u Karlovcima odredio joj je pritvor, piše Jutarnji list.

Pratite nas i putem Vibera