Premijer

Krivokapić predložio da vlada ima 16 ministarstava

  • 06.10.2021. 16:53

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić predložio je da rekonstruisana Vlada ima tri potpredsjednička mjesta, 16 ministarstava i da se podijele četiri najobimnija resora.

Lideri parlamentarne većine rekli su novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Vlade da je Krivokapić predložio da se podijele obimni resori - kapitalnih investicija, javne uprave, digitalnog društva i medija, prosvjete, nauke, kulture i sporta i ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić rekao je da je dat rok do 8. oktobra da daju sugestije i da 10. oktobra imaju zajednički stav i rješenja.

"Ako su 38 poslanika i premijer saglasni sa rekonstrukcijom, onaj ko je protiv toga treba da se suoči sa građanima i kaže zašto je protiv toga", naveo je Milačić.

Potpredsjednik URA Miloš Konatar naveo je da dogovor Demokratskog fronta (DF) i Demokrata ne obavezuje URA i nema njenu podršku.

"Ako ne dođe do dogovora, Vlada nastavlja da funkcioniše, dok joj se ne izglasa nepovjerenje", rekao je Konatar.

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković rekao je da je atmosfera na sastanku bila takva da su "ostavljena vrata za dalje dogovore".

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kaže da je 38 poslanika vladajuće većine imalo veoma bliske stavove da je potrebna rekonstrukcija Vlade, a da su tri poslanika URA imala drugačiji stav.

"Krivokapić je rekao da, šta god se dogovori parlamentarna većina, njemu je prihvatljivo", naveo je Mandić.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao je da je činjenica da je 38 poslanika na jednoj strani, a tri poslanika URA na drugoj.

"Čini mi se da se ne vidi izlaz iz ove situacije", dodao je on.  


  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм