Crna Gora

Krivokapić podnio krivičnu prijavu protiv Đukanovićevog savjetnika

  • Извор: Агенције
  • 26.08.2021. 07:56

Zdravko Krivokapić, kao što je i najavio, podnio Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv savjetnika crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Crnogorski premijer je u obrazloženju krivične prijave protiv Đukanovićevog savjetnika i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića, naveo da je Veljović javno pozvao i apelovao na službenike policije da iskažu otpor i neposlušnost prema zakonitim odlukama ili merama državnih organa ili prema službenom licu u vršenju službene radnje.

Time je, navodi se dalje u prijavi, izvršio krivično djelo pozivanje na otpor iz člana 378 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Krivokapić je predložio da tužilaštvo uhapsi Veljovića i odredi mu pritvor, a zatim da tužilaštvo u roku od 30 dana sudu podnese optužni prijedlog zbog navedenog krivičnog djela.

Krivokapić je u utorak najavio da će kao građanin podnijeti krivičnu prijavu protiv Veljovića.

Veljović je nedavno u autorskom tekstu napisao da je "sveta dužnost i obaveza" svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.

Povod za ovaj Veljovićev poziv pripadnicima policije na neposlušnost je najavljeno ustoličenje izabranog mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, 5. septembra.

Povodom ovog teksta Veljović je saslušan u Tužilaštvu, gdje je rekao da je to njegov lični stav.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм