Истра

Једна од најљепших плажа у Хрватској постаје опасно мјесто

  • Извор: Агенције
  • 02.09.2024. 13:48

Док се у јавности још увијек расправља о правом називу једне од тренутно најатрактивнијих плажа у Истри - Галебове или Голубове стијене, она постаје опасно мјесто за боравак.

Својом природном љепотом привлаче све више људи, међутим, безбједносни надзор не постоји иако су посјетиоци склони недозвољеним радњама.

Наиме, сваког дана на овој плажи ту је на стотине скакача са литица, пливача, кајакаша, излетници чамцима хрле у Галебове стијене па лучки капетан има пуне руке посла.

"Нема сидрења, везивања, 150 метара од обале, у супротном - казна",  рекла је Долорес Бренко Шкерјанц, лучки капетан, Пула.

Аутобус са српским туристима имао удес у Турској: Путници искакали кроз прозор

Аутобус са српским туристима имао удес у Турској: Путници искакали кроз прозор

Она је додала и да су ту бројна нелегална сидришта, која неко поставља на двадесетак метара од стијена, те је тако истакла да се не смије пловити 150 метара од обале. Иначе, казне за ове преступе крећу се од 400 евра па навише.

Иначе, и поред овога, популарна америчка интернет платформа за тражење специјализованог смјештаја ове је године ову атракцију уврстила међу осам најљепших плажа на свијету.

У Станарима отворен Дом здравља

У Станарима отворен Дом здравља "Србија"

"Мислим да је ово мјесто одлично, цијела Истра је прекрасна. Одушевљени смо скоковима са литица и пећина, а за то смо сазнали на интернету", рекла је туристкиња из Пољске.

Поморски званичници кажу да је немогуће контролисати то што се борова шума претвара у јавни тоалет, а градоначелник Пуле, Филип Зоричић најављује да ће ово бити посљедња оваква година.

"Преузимамо иницијативу да цијели простор Валовине буде парк-шума, обавијестићемо јавност о томе, ограничићемо број аутомобила који улазе, оградићемо простор, поставити обезбјеђење да буде ту све времена", рекао је.

Иначе, у протекле три године 13 особа је овдје повријеђено, углавном теже, преноси Пословни.хр.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.