Istra

Jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj postaje opasno mjesto

  • Izvor: Agencije
  • 02.09.2024. 13:48

Dok se u javnosti još uvijek raspravlja o pravom nazivu jedne od trenutno najatraktivnijih plaža u Istri - Galebove ili Golubove stijene, ona postaje opasno mjesto za boravak.

Svojom prirodnom ljepotom privlače sve više ljudi, međutim, bezbjednosni nadzor ne postoji iako su posjetioci skloni nedozvoljenim radnjama.

Naime, svakog dana na ovoj plaži tu je na stotine skakača sa litica, plivača, kajakaša, izletnici čamcima hrle u Galebove stijene pa lučki kapetan ima pune ruke posla.

"Nema sidrenja, vezivanja, 150 metara od obale, u suprotnom - kazna",  rekla je Dolores Brenko Škerjanc, lučki kapetan, Pula.

Autobus sa srpskim turistima imao udes u Turskoj: Putnici iskakali kroz prozor

Autobus sa srpskim turistima imao udes u Turskoj: Putnici iskakali kroz prozor

Ona je dodala i da su tu brojna nelegalna sidrišta, koja neko postavlja na dvadesetak metara od stijena, te je tako istakla da se ne smije ploviti 150 metara od obale. Inače, kazne za ove prestupe kreću se od 400 evra pa naviše.

Inače, i pored ovoga, popularna američka internet platforma za traženje specijalizovanog smještaja ove je godine ovu atrakciju uvrstila među osam najljepših plaža na svijetu.

U Stanarima otvoren Dom zdravlja

U Stanarima otvoren Dom zdravlja "Srbija"

"Mislim da je ovo mjesto odlično, cijela Istra je prekrasna. Oduševljeni smo skokovima sa litica i pećina, a za to smo saznali na internetu", rekla je turistkinja iz Poljske.

Pomorski zvaničnici kažu da je nemoguće kontrolisati to što se borova šuma pretvara u javni toalet, a gradonačelnik Pule, Filip Zoričić najavljuje da će ovo biti posljednja ovakva godina.

"Preuzimamo inicijativu da cijeli prostor Valovine bude park-šuma, obavijestićemo javnost o tome, ograničićemo broj automobila koji ulaze, ogradićemo prostor, postaviti obezbjeđenje da bude tu sve vremena", rekao je.

Inače, u protekle tri godine 13 osoba je ovdje povrijeđeno, uglavnom teže, prenosi Poslovni.hr.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: