Амбасадор БиХ

Јаћимовић разговарао са предсједницом Сјеверне Македоније

  • 20.06.2024. 16:19

Амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић разговарао је са предсједницом Републике Сјеверне Македоније Горданом Сиљановском-Давковом.

На састанку је разговарано о укупним билатералним односима двије земље, о актуелној ситуацији и европској перспективи, те могућностима сарадње у неколико области од заједничког интереса, као и унапређењу регионалне сарадње у правцу суочавања са изазовима у погледу регионалне безбједности и европских интеграција.

Јаћимовић и Сиљановска Давкова су изразили задовољство одличним пријатељским односима и сарадњом између двије земље, које карактеризира међусобно разумијевање, подршка и поштовање. Саговорници су се такође сложили да са обје стране постоји интерес за продубљивање економске сарадње коришћењем могућности и потенцијала за повећање трговинске размјене, као и за даље унапређење политичког дијалога

Сиљановска Давкова је на састанку поздравила одлуку Европског вијећа да отвори приступне преговоре са Босном и Херцеговином и истакла подршку Републике Сјеверне Македоније у очувању суверенитета и територијалног интегритета у складу са Дејтонским мировним споразумом. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: 1992 (16+) (Р)

    ''Серија: 1992 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм