Ambasador BiH

Jaćimović razgovarao sa predsjednicom Sjeverne Makedonije

  • 20.06.2024. 16:19

Ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović razgovarao je sa predsjednicom Republike Sjeverne Makedonije Gordanom Siljanovskom-Davkovom.

Na sastanku je razgovarano o ukupnim bilateralnim odnosima dvije zemlje, o aktuelnoj situaciji i evropskoj perspektivi, te mogućnostima saradnje u nekoliko oblasti od zajedničkog interesa, kao i unapređenju regionalne saradnje u pravcu suočavanja sa izazovima u pogledu regionalne bezbjednosti i evropskih integracija.

Jaćimović i Siljanovska Davkova su izrazili zadovoljstvo odličnim prijateljskim odnosima i saradnjom između dvije zemlje, koje karakterizira međusobno razumijevanje, podrška i poštovanje. Sagovornici su se takođe složili da sa obje strane postoji interes za produbljivanje ekonomske saradnje korišćenjem mogućnosti i potencijala za povećanje trgovinske razmjene, kao i za dalje unapređenje političkog dijaloga

Siljanovska Davkova je na sastanku pozdravila odluku Еvropskog vijeća da otvori pristupne pregovore sa Bosnom i Hercegovinom i istakla podršku Republike Sjeverne Makedonije u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. 

Pratite nas i putem Vibera