"Српска кућа"

Извињење Српској и Србији због сјенке издаје

  • Извор: СРНА
  • 23.05.2024. 22:43

"Српска кућа" у Подгорици, кровна институција српске науке, културе, умјетности и информисања, упутила је вечерас извињење грађанима и руководствима Србије и Републике Српске због издајничке одлуке Црне Горе да гласа за резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН.

"Дубоко се извињавамо што сјенка издаје, без наше кривице, пада и на наше лице, али и са осјећајем изузетног поноса дијелимо заједничку радост српског народа што су, упркос невиђеним притисцима и уцјенама, Србија и Република Српска, данас у УН оствариле величанствену моралну побједу", саопштено је из "Српске куће".

Из "Српске куће" истичу да су поносни и на јединство којим је данас српски народ, упркос спољним моћницима и унутрашњим плаћеницима, показао да нема те силе, пријетњи и уцјена које га могу бацити на кољена.

"Исход гласања, недвосмислено је доказо да као народ нисмо сами и да широм свијета имамо бројне и моћне пријатеље, а да је наум историјских непријатеља српског народа и његових заједница још једном доживио пораз", наводи се у саопштењу.

Којић за АТВ: Српски народ је страдалнички и не може да има карактер геноцидног

Којић за АТВ: Српски народ је страдалнички и не може да има карактер геноцидног

Из "Српске куће" додају да ће усвојена резолуција на дужи рок додатно усложити односе у региону, али да ће бити спремни да свим средствима бране част и слободу српског народа, ма гдје био.

"У име оних из Црне Горе `који не љубе ланце`, изражавамо велику захвалност за вишемјесечне огромне напоре које сте, појединачно и колективно, уложили да се очекивања предлагача, помагача и подржаваоца не остваре у мјери коју су очекивали", наводе из "Српске куће".

У саопштењу се оцјењује да ће величанствна слика тробојке, коју је усред сале Генералне скупштине УН развио предсједник Србије Александар Вучић, "остати заувијек међу ововјековним иконама цјелокупног српског народа".

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: Наша Српска (Р)

    У емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Револуција 1917 (Р)

    Револуција 1917 (Р)