"Српска кућа"

Извињење Српској и Србији због сјенке издаје

  • Извор: СРНА
  • 23.05.2024. 22:43

"Српска кућа" у Подгорици, кровна институција српске науке, културе, умјетности и информисања, упутила је вечерас извињење грађанима и руководствима Србије и Републике Српске због издајничке одлуке Црне Горе да гласа за резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН.

"Дубоко се извињавамо што сјенка издаје, без наше кривице, пада и на наше лице, али и са осјећајем изузетног поноса дијелимо заједничку радост српског народа што су, упркос невиђеним притисцима и уцјенама, Србија и Република Српска, данас у УН оствариле величанствену моралну побједу", саопштено је из "Српске куће".

Из "Српске куће" истичу да су поносни и на јединство којим је данас српски народ, упркос спољним моћницима и унутрашњим плаћеницима, показао да нема те силе, пријетњи и уцјена које га могу бацити на кољена.

"Исход гласања, недвосмислено је доказо да као народ нисмо сами и да широм свијета имамо бројне и моћне пријатеље, а да је наум историјских непријатеља српског народа и његових заједница још једном доживио пораз", наводи се у саопштењу.

Којић за АТВ: Српски народ је страдалнички и не може да има карактер геноцидног

Којић за АТВ: Српски народ је страдалнички и не може да има карактер геноцидног

Из "Српске куће" додају да ће усвојена резолуција на дужи рок додатно усложити односе у региону, али да ће бити спремни да свим средствима бране част и слободу српског народа, ма гдје био.

"У име оних из Црне Горе `који не љубе ланце`, изражавамо велику захвалност за вишемјесечне огромне напоре које сте, појединачно и колективно, уложили да се очекивања предлагача, помагача и подржаваоца не остваре у мјери коју су очекивали", наводе из "Српске куће".

У саопштењу се оцјењује да ће величанствна слика тробојке, коју је усред сале Генералне скупштине УН развио предсједник Србије Александар Вучић, "остати заувијек међу ововјековним иконама цјелокупног српског народа".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм