"Srpska kuća"

Izvinjenje Srpskoj i Srbiji zbog sjenke izdaje

  • Izvor: SRNA
  • 23.05.2024. 22:43

"Srpska kuća" u Podgorici, krovna institucija srpske nauke, kulture, umjetnosti i informisanja, uputila je večeras izvinjenje građanima i rukovodstvima Srbije i Republike Srpske zbog izdajničke odluke Crne Gore da glasa za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

"Duboko se izvinjavamo što sjenka izdaje, bez naše krivice, pada i na naše lice, ali i sa osjećajem izuzetnog ponosa dijelimo zajedničku radost srpskog naroda što su, uprkos neviđenim pritiscima i ucjenama, Srbija i Republika Srpska, danas u UN ostvarile veličanstvenu moralnu pobjedu", saopšteno je iz "Srpske kuće".

Iz "Srpske kuće" ističu da su ponosni i na jedinstvo kojim je danas srpski narod, uprkos spoljnim moćnicima i unutrašnjim plaćenicima, pokazao da nema te sile, prijetnji i ucjena koje ga mogu baciti na koljena.

"Ishod glasanja, nedvosmisleno je dokazo da kao narod nismo sami i da širom svijeta imamo brojne i moćne prijatelje, a da je naum istorijskih neprijatelja srpskog naroda i njegovih zajednica još jednom doživio poraz", navodi se u saopštenju.

Kojić za ATV: Srpski narod je stradalnički i ne može da ima karakter genocidnog

Kojić za ATV: Srpski narod je stradalnički i ne može da ima karakter genocidnog

Iz "Srpske kuće" dodaju da će usvojena rezolucija na duži rok dodatno usložiti odnose u regionu, ali da će biti spremni da svim sredstvima brane čast i slobodu srpskog naroda, ma gdje bio.

"U ime onih iz Crne Gore `koji ne ljube lance`, izražavamo veliku zahvalnost za višemjesečne ogromne napore koje ste, pojedinačno i kolektivno, uložili da se očekivanja predlagača, pomagača i podržavaoca ne ostvare u mjeri koju su očekivali", navode iz "Srpske kuće".

U saopštenju se ocjenjuje da će veličanstvna slika trobojke, koju je usred sale Generalne skupštine UN razvio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, "ostati zauvijek među ovovjekovnim ikonama cjelokupnog srpskog naroda".

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:40 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Revolucija 1917 (R)

    Revolucija 1917 (R)

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.