Premijer Albanije

Edi Rama šalom žestoko uvrijedio Makedonce

  • Извор: Б92
  • 11.06.2022. 21:45

Premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije našli su se na meti kritika skopskih medija iz različitih razloga.

Edi Rama zbog nediplomatske šale na račun zvaničnog Skoplja, a Dimitar Kovačevski zbog toga što na to nije odgovorio, već se samo nasmijao.

Rama je, naime, na Samitu SEECEP u Solunu, u trenutku dok je domaćin, grčki premijer Kirijakis Micotakis predstavljao njemačkom kancelaru Olafu Šolcu albanskog i makedonskog kolegu, upao i za Kovačevskog rekao da je on premijer buduće "zapadne Bugarske".

Zbog brojnih kritika oglasio se Kabinet Edija Rame iz kojeg je za skopsku TV21 saopšteno da je to, kako su naveli, bio "sarkazam za Bugarsku i ironija za Evropsku uniju".

Skopski mediji pišu da je Ramina upadica u bugarskim medijima primljena sa likovanjem.

Podsjećamo, predsjednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis priredio je u petak u Solunu radnu večeru za šefove država i Vlada u okviru regionalne inicijative "Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi".

Radnoj večeri su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, hrvatski premijer Andrej Plenković, njemački kancelar Olaf Šolc, premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski, predsjednica Moldavije Maja Sandu, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Slovenije Borut Pahor, zamjenik MSP Turske Faruk Kajmakči, generalna sekretarka Savjeta za regionalnu ​saradnju Mejlinda Bregu i Vjosa Osmani.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.