Crna Gora

Đukanović Milatoviću poželio uspjeh na novoj dužnosti

  • Извор: Телеграф
  • 18.05.2023. 18:11

Novi crnogorski predsjednik Jakov Milatović izjavio je danas da na inauguraciju u subotu dolaze predsjednici svih zemalja Zapadnog Balkana.

Milatović je to rekao nakon razgovora sa odlazećim šefom države Milom Đukanovićem, koji je kazao da je sa svojim nasljednikom nastavio dijalog i da je to praksa koja je dobrodošla. To je, rekao je Đukanović, doprinos institucionalnom dijalogu.

"Razgovori su bili zanimljivi, govorili smo o puno tema, regionalnom i globalnom okviru gdje Crna Gora treba da ostvari napredak. Govorili smo i o unutrašnjoj situaciji i saglasili se da je pred nama puno izazova. Želim Milatoviću uspjeh", rekao je Đukanović.

Pijan čekićem ubio majku u porodičnoj kući

Pijan čekićem ubio majku u porodičnoj kući

Milatović je rekao da su obja razgovora bila konstruktivna i na fonu onoga što su potrebe spoljne i unutrašnje politike Crne Gore. "Mislim da su razgovori dobar primjer demokratske tranzicije vlasti. Zahvaljujem Đukanoviću na konstruktivnom razgovoru.

Znate da smo različiti ali pokazali smo da smo posvećeni ovoj funkciji. Inauguracija će se desiti u subotu gdje ću ja položiti zakletvu, tom činu će prisustovati i Đukanović i time ćemo zaokružiti ovaj proces", rekao je Milatović.

Osuđen Keljmendi - objavljena kazna

Osuđen Keljmendi - objavljena kazna

Kako je rekao, Crnu Goru čekaju vanredni parlamentarni izbori i da je važno da se dese u demokratskom duhu.

"Da nakon toga dobijemo reformsku vladu, koja će da vrati Crnu Goru na evropski put i koja će nastaviti sa ekonomskim promjenama. Ovakvi razgovori su primjer kako Crna Gora treba da se kreće", naveo je Milatović, prenijeli su podgorički mediji.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок