Црна Гора

ДНП довео у питање подршку Спајићевој влади: Гласање за резолуцију нанијеће непоправљиву штету

  • Извор: Агенције
  • 09.05.2024. 16:13

Подршка приједлогу резолуције о Сребреници довела је у питање даљу подршку Демократске народне партије (ДНП) Влади Црне Горе чији је предсједник Милојко Спајић, саопштено је из ДНП-а, чланице Коалиције "За будућност Црне Горе".

ДНП сматра да је данашња изјава премијера Милојка Спајића да ће Влада Црне Горе гласати за резолуцији о Сребреници, нанијети непоправљиву штету српском и црногорском народу у Црној Гори, уводећи је у друштвено-политичку нестабилност и додатну поларизацију.

"Нажалост, овим чином Влада Милојка Спајића је озбиљно пореметила односе и са нама најближом Србијом и Републиком Српском, сврставајући се у подржаваоце тезе и злокобног наума о жигосању српског народа као геноцидног", наведено је у саопштењу.

Спајић потврдио: Црна Гора ће гласати за резолуцију о Сребреници

Спајић потврдио: Црна Гора ће гласати за резолуцију о Сребреници

Из ДНП-а су констатовали да је оваквим ставом Спајића грубо нарушен коалициони споразум којим је, како је истакнуто, јасно прецизирано да нова извршна власт неће потенцирати и отварати теме које ће правити подјеле по националним, вјерским и идеолошким шавовима.

У саопштењу се додаје да то даље подразумијева да је у питање доведена и подршка ове странке евентуалној реконструкцији Владе у јуну.

"ДНП-у није прихватљиво да тргује ни са срамним етикетирањем српског народа, али ни са жртвама Сребренице, како би заузврат добио министарске позиције у Влади. Коначну одлуку о даљој подршци Влади Милојка Спајића донијеће Предсједништво и Главни одбор у догледном периоду", закључили су из те странке.

Цвијановић: Резолуција о Сребреници трик због сукоба у Гази

Цвијановић: Резолуција о Сребреници трик због сукоба у Гази

Влада Црне Горе подржаће резолуцију о Сребреници, рекао је данас премијер Милојко Спајић.

"Гласаћемо за све резолуције које осуђују геноциде и злочине на простору бивше Југославије", рекао је Спајић на сједници Скупштине Црне Горе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм (Р)

    'Документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина