Загреб

Дјечак због којег се исписао цијели разред дивља и у новој школи: ''Псује, прави хаос''

  • Извор: Агенције
  • 04.10.2024. 08:52

Без икакве најаве родитељима, пре три дана је у новозагребачку школу уписан дјечак због којег се из основне школе у центру Загреба почетком ове школске године исписало 14 ученика. Забринути и незадовољни родитељи су се организовали и већина их данас неће послати дјецу у школу из протеста.

"Дјечак дира и пипка нашу дјецу, симулира секс и говори им такве псовке за које је непојмљиво да их десетогодишњак зна. Грозно је да нам нико од надлежних није ништа рекао. Не могу да вјерујем да су тако проблематично дијете уписали у другу најбројнију школу у Хрватској. У нашем разреду има 28 дјеце. Како мисле да ће држати ред ту ако нису могли с њих 15?!", пита се отац једног дјетета из разреда.

Тај четврти разред недавно је имао родитељски састанак на којем није било ни ријечи о свему. Родитељи су открили о коме се ради тек након што су почели о свему разговарати у Вацап групи.

Наводно је школа била приморана да прими дјечака иако се директор противио.

Има асистента

Дјечак има једног асистента, а прича се, каже за Јутарњи отац, да би сљедеће недјеље требало да дође други. Нејасно је још планирају ли да их обоје буде у разреду.

"Кад смо у школи рекли своје планове око протеста рекли су нам нек се стрпимо, да дођемо поподне, ваљда кад никога нема. Рекли су нам да ћемо све видјети за пар дана. Немамо шта видјети. Знамо шта нас чека", рекао је и објаснио да не желе да њихова дјеца буду нови покусни кунићи система.

Они дјецу нису хтјели да увлаче у озбиљне приче па су им само рекли да неће имати наставу.

"Нису они ни тако мали да не схватају и међусобно коментаришу", рекао је отац.

Критично у дијелу Хрватске: Расту водостаји

Критично у дијелу Хрватске: Расту водостаји

Иначе, у школи у центру још увијек постоји разред с двоје дјеце, и нејасно је хоће ли се распустити и шта ће бити с учитељицом.

Директорка је на Савјету родитеља одржаном прошле недјеље навела да ‘у суштини 4. б и даље постоји, да учитељица држи наставу за троје ученика (оп.а. тада је још у разред био уписан спорни ученик) те да се чека одлука Града‘. На конкретно питање што ће се догодити с разредом, директорка је рекла да нема одговор.

Коментарисала је да би се можда ученици који су се исписали, што је готово цијели разред, вратили у школу, али су представници родитеља истакли да је превише времена прошло и да се дјеца сигурно неће вратити те да школа уопште није с њима контактирала ни одговорила на њихова питања, до сада.

Подсјетимо, након што је Јутарњи лист први открио шокантан случај булинга (малтретирања, вршњачког насиља) у мају у основној школи, који мјесецима нико од надлежних није рјешавао, тек на први дан наставе одржан је хитни састанак у Министарству науке, образовања и младих с представницима Градског секретаријата, АЗОО-а, директорком школе и родитељима дјечака. Договорено је да ће његови родитељи затражити премјештај у другу основну школу.

Добојска болница: Здравствене услуге од данас само у новом објекту

Добојска болница: Здравствене услуге од данас само у новом објекту

Дјечак је мјесецима злостављао вршњаке у разреду, десетеро њих је завршило код психолога, а учитељица је отишла на боловање. Недавно је и педагог из те школе дао отказ.

Родитељи су се од почетка године обраћали директорки, Градском секретаријату за образовање, Министарству образовања, Агенцији за развој и образовање, али без икаквог рјешења које би било добро по свакога. Слали су дописе и молбе, понекад и двадесет мејлова на дан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: