Донесена пресуда

Директор добио отказ јер је био у љубавној вези с радницом

  • Извор: Агенције
  • 12.02.2024. 13:21

Необичан случај у загребачкој испостави фирме "Џонсон & Џонсон" завршио је на суду јер се директор жалио на отказ тражећи да га врате на посао.

Ове седмице судија је пресудила у његову корист и наложила фирми да га опет врати на директорску позицију. Али, пресуда је неправомоћна.

Отказ је добио у јануару прије двије године, и то “због посебно тешких повреда обвеза из радног односа”. Био је, наиме, додат у Ватс Ап и Вибер групе у којима су запосленици фирме размјењивали информације те је био у романтичној вези с колегиницом, што је “потенцијални сукоб интереса”.


Горан Џонић остаје доживотно у затвору

Горан Џонић остаје доживотно у затвору

Директор се на суду бранио како никад није креирао нити једну групу за комуникацију, нити је у њима активно учествовао након што су га додали. Осим тога, каже, једну такву групу је креирала и њему надређена особа из Европе те је и њега додала.

Али, фирма наводи како је истрага показала да су бројни чланови продајних и маркетиншких тимова, заједно и у договору с члановима медицинског тима, директно учествовали у одабиру конкретних здравствених радника за присуствовање едукацијским догађајима.

Директор је “био свјестан или копиран у неприкладној комуникацији између колега, у којима се наведено расправљало”. Поруке о овој теми су му предочене приликом истраге.

Он је демантовао да је "подржавао или од икога тражио такво поступање“, али је потврдио да су многе поруке биле "неприкладне“.

"Истрагом је утврђено и да је дуже вријеме био у блиском приватном односу са себи подређеном радницом. Он је у односу на ту радницу био у (потенцијалном) личном сукобу интереса, што он никада није пријавио у складу с прописаном процедуром те није проведен поступак утврђивања сукоба интереса", навели су.

Несигурна комуникација

Такође, једна од радница подређених директору била је у (потенцијалном) личном сукобу интереса са себи директно подређеним радником, о чему је он имао сазнања те наведено такође никада није пријавио.

Према томе, јасно је да је починио вишеструку грубу повреду радних обавеза, што је довело до губитка повјерења у њега.


Детаљи велике потраге у БиХ: У ријеци код Стоца пронађено возило

Детаљи велике потраге у БиХ: У ријеци код Стоца пронађено возило

"Дакле, и више је него јасно да то оправдава изванредни отказ уговора о раду”, тумаче у Џонсону.

Наводе и како је у више наврата користио несигурне и неодобрене комуникационе платформе, укључујући алате за инстант поруке и социјалне медије (као што су Ватс Ап или Вибер) за пословну комуникацију, што је изричито забрањено.

Директору надређени менаџер из Европе на суду је свједочио како “нису постојала правила која би забрањивала романтичне партнерске везе”.

“Радило се о блиском односу директора у Хрватској с њему подређеном особом, што се не може схватити као сукоб интереса, већ је сукоб интереса кад неко од фамилије ради код добављача или купца. Током свог рада у 26 година нисам чуо нити доживио да би неко од запослених добио отказ због блиског односа. Ја сам, иначе, био обавијештен о блиском односу директора и њему подређене запослене, али то за мене није било неуобичајено и таква обавијест увијек је била у усменој форми. То је била готова прича и нисам више имао икаквих обавеза то пријављивати даље”, нагласио је менаџер.


Кеба се љубио са дрветом и шокирао пратиоце: Бринеш ме

Кеба се љубио са дрветом и шокирао пратиоце: Бринеш ме

Судија је због тога ове седмице одлучила да је отказ незаконит те је наложила фирми да га врати на посао у року од 15 дана од правоснажности пресуде.

Али, пресуда није правоснажна и фармацеутски див ће се на њу вјероватно жалити.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: