Орканска бура у Хрватској

Циклон изнад Балкана донио снажно невријеме

  • Извор: Индекс
  • 22.11.2023. 09:54

На Завижану, у Хрватској, пао је снијег, а према подацима Државног хидрометеоролошког завода на том планинском врху Сјеверног Велебита дебљина сњежног покривача је 23 центиметра.

Јак оркански вјетар који дува преврнуо је камион код Камењака.

Под Велебитом удари вјетра достижу ударе и до 140 километара на час, преноси РТРС.

Због орканске буре многи путни правци у Хрватској, посебно на Јадрану, су затворени за саобраћај, а возачи се због јаког ватра и клизавих коловоза позивају на опрез.

Грмљавина изазвала земљотрес

Сеизмолози су потврдили да је грмљавина била довољно снажна да изазове подрхтавање тла од 0,5 по Рихтеру.

У Задру је у року од сат времена пала количина кише једнака оној која иначе падне тијеком цијелог мјесеца. Улице су се претвориле у ријеке, аутомобили су плутали попут бродова, а грађани су свједочили правом природном спектаклу, јавља РТЛ Директ.

Ситуација је била слична и у Сплиту, док је Загрепчане ноћас пробудила невјеројатна грмљавина која је звучала попут потреса. Сеизмолози су потврдили да је грмљавина била довољно снажна да изазове подрхтавање тла од 0,5 по Рихтер, додајући додатни елемент изненађења овом већ необичном метеоролошком догађају.

Ћелијска олуја прешла је преко Хрватске што је необично за зиму. Стручњаци истичу да би ова зима могла бити топлија од претходних јер смо у фази Ел Ниња.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.