Загреб

Био тешко болестан: Преминуо чувени лав Лео

  • Извор: 24сата.хр
  • 09.09.2024. 10:10

Зоолошки врт у Загребу напустио је један од најпознатијих становника. Преминуо је афрички лав - чувени Лео - након тешке болести.

"Нажалост, овај пут с вама дијелимо тужну вијест! Опраштамо се од Леа, осамнаестогодишњег лава који је у Зоолошком врту Града Загреба живио посљедњих десет година", казали су из Врта.

Лео је боловао од неоперабилног планоцеруларног карцинома у десној доњој вилици. Болести које му је дијагностикована у октобру прошле године и од тада је био на свакодневној терапији.

Анђела Ђуричић у 'Елити' жели да врати углед: Доживјела страшну трагедију

Анђела Ђуричић у 'Елити' жели да врати углед: Доживјела страшну трагедију

"Наши ветеринари, зоолози и тимаритељи посвећивали су му велику пажњу. У посљедње двије седмице његово се стање изразито погоршало те је одлучено да га се еутаназира како би му се спријечиле даљње патње. Уз Леа су изузетно везани наши радници и посјетиоци, па нас је овај догађај јако погодио", казали су.

Ко ће ове седмице пливати у парама, а ко ће бити шворц

Ко ће ове седмице пливати у парама, а ко ће бити шворц

Лео је од доласка у Загреб из Зоолошког врта Палић крај Суботице животни простор дијелио с годину дана старијим лавицама Ајаном и Нyотом. Те су сестре у Хрватску стигле из Зоолошког врта Артис у Амстердаму. Лео и Нyота постали су родитељи 2016. године. Њихов син Тума одселио се у зоолошки врт у Тузли, а кћерка Узури је остала живјети с родитељима и тетком. Иако се Лео десет мјесеци борио с тешком болешћу, већину тог времена провео је у друштву вољених лавица, пише "24сата".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Ред Рок (12+) (Р)

    Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:45 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица