Pred njegovom kućom

Albanac sa Kosova uhapšen zbog prijetnji parohu

  • 29.10.2018. 08:04

Crnogorska policija uhapsila je Albanca sa Kosmeta Ermala Teršnjakua jer je prijetio ulcinjskom parohu protojereju Siniši Smiljiću ispred kuće u kojoj živi u Ulcinju, rečeno je u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Incident se dogodio juče oko 16.00 časova, a Albanac je uhapšen sinoć. 

Teršnjaku, koji je bio pijan lažno predstavio kao vlasnik jedne ulcinjske pekare i zatražio novac od Smiljića, nakon čega su uslijedile prijetnje, o čemu je ulcinjski paroh obavijestio policiju. 

Terešnjaku će danas, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, biti priveden dežurnom tužiocu u Ulcinju. 

Smiljić je Srni rekao da su "neki crnogorski mediji malo pruveličali sam događaj" i da je riječ o čovjeku koji mu je prišao u pripitom stanju i da se to dešava. 

U julu 2011. godine Uprava crnogorske policije deportovala je sveštenika Smiljića, tada paroha paštrovskog, jer je na Vidovdan doveo grupu ruskih novinara i vjernike iz Budve u hram na turističkom kompleksu grad-hotel Sveti Stefan. 

Radici hotela su prijavili policiji da je ušao u hotelski prostor bez pitanja, nakon čega je priveden sa još par vjernika u Budvi. 

Nakon višečasovnog zadržavanja, izrečena mu je mjera otkazivanja boravka i zabrana ulaska u Crnu Goru na godinu dana. Smiljić, koji je iz Doboja, tada je u pratnji policije sa suprugom deportovan do granice sa BiH. 

Sveštenik Smiljić je u Crnoj Gori legalno boravio sa garancijom Mitropolije crnogorsko-primorske. 

On je završio petogodišnju Cetinjsku bogosloviju i više od decenije živi u Crnoj Gori, još dok je bila zajednička država sa Srbijom. Za kratko vrijeme je sa svojim parohijanima obnovio više hramova i okupio oko 250 djece iz Paštrovića na vjeronauku. 

Nakon što se iz Doboja vratio u Crnu Goru, imenovan je za paroha u Ulcinju.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.