Кандидат за градоначелника Бањалуке

Шобот: Покушавају ме унизити са "доцо" они који нису дошли даље од тога да их зову бруцошима

  • Извор: РТРС
  • 16.09.2024. 19:54

Кандидат за градоначелника Бањалуке, Никола Шобот, вечерас је одржао трибину у Новој Вароши, гдје је разговарао са мјештанима о приоритетима који су кључни за побољшање квалитета живота у овом насељу.

Шобот је нагласио да је Нова Варош једно од насеља које заслужује озбиљнија улагања у инфраструктуру, јавне објекте и комуналне услуге.

„Изградња лифта и рампе у Центру за вакцинацију и амбуланти Нова Варош је неопходна како би се свим грађанима, посебно старијима и особама са инвалидитетом, олакшао приступ овим важним објектима“, рекао је Шобот, нагласивши потребу за бољим прилагођавањем јавних услуга свим грађанима.

Питање гужви изазваних новим режимом саобраћаја у Бањалуци, као и недостатак паркинг простора, истакнути су као проблеми с којима се мјештани свакодневно суочавају.

Будимир: Источно Сарајево је симбол неуништивости

Будимир: Источно Сарајево је симбол неуништивости

„Проширење капацитета паркинга у Новој Вароши је нужно, али са посебним акцентом на очување зелених површина, које су од изузетне важности за квалитет живота у урбаним дијеловима града“, рекао је Шобот.

Шобот је такође истакао потребу за реконструкцијом крова на објектима у занатском центру, који су у лошем стању и захтијевају хитне поправке.

„Ови објекти су значајни не само за мјештане, већ и за цјелокупну заједницу, и морамо се побринути да буду сигурни и функционални“, нагласио је Шобот.

Осим тога, говорио је о важности освјетљења и реконструкције пролаза од улице Недељка Чабриновића до улице Слободана Јовановића, како би се побољшала сигурност и комунална инфраструктура у овом дијелу насеља.

Додик: Желимо да вратимо Модричу породици СНСД-а

Додик: Желимо да вратимо Модричу породици СНСД-а

„Одржавање зелених површина је још један од приоритета, јер су зелене оазе кључне за здравље и благостање сваког насеља“, рекао је Шобот, обећавајући да ће, као будући градоначелник, радити на очувању и унапређењу зелених површина широм града.

На крају, Шобот је истакао да ових дана чује и види како покушавају да га увуку у блато политике инсинуацијама и конструкцијама.

„Али, у томе неће успјети јер сам ја човјек бијелог мантила - симбола искрености и чистих намјера. Покушавају ме унизити називајући ме 'доцо', они који нису дошли даље од тога да их зову бруцошима. Свјестан сам да ово више није само борба за бољи начин вођења града, већ борба за душу главног града Републике Српске. Никада нећу ући у блато лажи, превара и нарцисоидности. Остаћу досљедан у разговору са грађанима о проблемима у сваком дијелу Бањалуке, јер све те проблеме знам и заједно ћемо их рјешавати. Побиједиће Нова Варош, побиједиће Бањалука“, поручио је Шобот.

Пратите нас и путем Вибера