Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке

Шобот: Неприхватљиво скупљање политичких поена на туђим трагедијама

  • Извор: АТВ
  • 02.10.2024. 21:00

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот истакао је у АТВ-овој емисији Имате ријеч да је неприхватљиво скупљање политичких поена на туђим трагедијама или изазивању немира и угрожавању безбиједности грађана Бањалуке.

Шобот је, коментаришући најаве актуелног градоначелника Бањалуке, да у изборној ноћи организује инциденте уколико не буде задовољан изборним резултатом, рекао да нико нема право да прави анархију.

"Крајње је легитимно да људи мијењају политичке ставове, да се спајају, разилазе и уопште не бих желио да улазим у тај дио политичког аспекта њихов одлуке. Свако има право да одлучује и ми смо демократско, али нисмо толико демократско друштво да би неко могао да прави анархију", рекао је Шобот.

Шобот је истакао да ће грађани Бањалуке 6. октобра дати свој суд о томе кога желе да их представља на локалном нивоу власти у наредне четири године.

Шобот: Бањалука се изгубила у естетици

Шобот: Бањалука се изгубила у естетици

"Ко год то буде то је воља грађана, за мене је то легитимно, нико нема право да угрожава безбиједност ниједног грађана Бањалуке. Ја сам свој живот посветио здрављу људи и за мене је здравље људи светиња", рекао је Шобот.

Он је нагласио да је за њега неприхватљиво скупљање политичких поена на туђим трагедијама, на угрожавању здравља пацијената Универзитетски клиничког центра кроз аферу кисеоник или скупљање политичких поена на изазивању некаквих немира или угрожавање безбиједности грађана Бањалуке.

"Ја сам убијеђен да институције Републике Српске фантастично раде свој посао и да је то иницирање само неких ствари које су поприлично неизводљиве, немогуће и ја вјерује да живимо у једном уређеном систему", каже Шобот.

Он истиче да нас нарушавање институција угрожава не само као град него као републику и то говори о опредељењу неких у каквом друштву желе да живимо, али да је то опет ствар личних избора и ставова које ће грађани врло јасно препознати. 

Шобот: Ријешити проблем водоснабдијевања у Залужанима

Шобот: Ријешити проблем водоснабдијевања у Залужанима

"Током афере кисеоник здравствени радници су ти који су носили терет пандемије. Мислим да смо сви дали и професионални и људски максимум да помогнемо сваком грађанину Бањалуке, поносан сам на то шта смо радили у том периоду. Ја као интервентни кардиолог вам могу рећи да ниједан пацијент у свом том периоду није враћен из болнице, уведен је у салу по свим тим правилима које смо морали спровести у смислу превенције ширења инфекције", рекао је Шобот.

Шобот истиче да је све то постигнуто захваљујући напору његових колега који су дали један врхунски допринос, али и професору Влади Ђајићу који је успио да организује УКЦ на начин да буде кисеоника за све пацијенте.

"Управо то политичко скупљање поена на рачун грађана или пацијената, изазивање такве несигурности је за мене неприхватљиво. Ја нисам чуо ни једно извињење, ниједан демант и управо су то ствари које нас разликују не само као кандидате него и као људе и о томе грађани Бањалуке одлучити 6. октобра и то морају узети у обзир", рекао је Шобот.

Он истиче да је сваки његов пацијент осјетљива категорија.

Шобот: Свако ново игралиште је нова радост

Шобот: Свако ново игралиште је нова радост

"Кад се улази у салу људи вам дају на повјерење и располагање највриједније што имају, а то је свој живот и то вам даје један озбиљан осјећај одговорности", истиче Шобот.

Шобот је посјетио да су категорије људи као што су пензионери, борци, инвалиди, корисници Центра за социјални рад најрањивије у друштву и да се управо због њих мора консолидовати град како би се помогло тим категоријама кроз различите видове мјера.

"Оно што нисмо радили стратешки јесте социјална карта. Ми морамо знати коме треба највише, односно ко има најмање да би највише могли да помогнемо. И то је још један од приступа који је системски, који није ад хок и ноншалантан", рекао је Шобот.

Он истиче да кад се све то заврши, онда се може ићи у једном правцу који је естетика и популизам, али да ту су категорије о којима се заиста мора бринути и према којима ће град сигурно бити усмјерен у наредном периоду.

"Кроз субвенције за лијекове пензионерима, једнократне помоћи у висини једне пензије, што се тиче корисника Центра за Социјални рад неупитно је причати да морају добити све она давања која их следују", рекао је Шобот.

Он је истакао да је медицина дивна ствар због осјећај среће кад некоме помогнете.

Шобот: УКЦ Српске се препородио у посљедњих седам година, услови одлични

Шобот: УКЦ Српске се препородио у посљедњих седам година, услови одлични

"Када изађете и кажете да ће све бити добро, тај осјећај је фантастичан. Тај осјећај да некоме помогнете и спасите живот је невјероватан, не постоји ништа на овом свијету што вам може дати један сличан осјећај среће кад то успјете", рекао је Шобот.

Он додаје, да исто тако не постоји ништа теже када изгубите пацијента и морате то изађи саопштити његовој породици.

"Не смијете постати равнодушни, онога момента када вас то престане погађати онда више не требате радити тај посао", рекао је Шобот.

Шобот је додао да је Дарко Томаш којем је недавно спасио живот на турниру добро и да се опоравља.

"Богу хвала божија воља је створила ту ситуацију у којој сам се нашао. Битно је само да је Дарко добро", рекао је Шобот.

Он је истакао да је у политику ушао као неко ко је препознат својим радом и ставовима.

"Имам ту срећу да сам у политику ушао као неко ко је препознат својим радом, струком и ставовима. То је једна ствар, друга ствар је та да се око мојих идеја и ставова створио један широк фронт људи који су дали подршку укључујући већи број политичких субјеката", рекао је Шобот.

Шобот наглашава, да управо због тога, очекује подршку грађана Бањалуке.

"Њихова подршка ми је најбитнија. Никола Шобот мора једну ствар, а то је да ради у интересу овог града и кад то не буде могао радити, никакав проблем нема да та више не ради јер сам ја овдје искључиво са том намјером и мислим да могу, да је то неопходно", истиче кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке .

Он истиче да град мора да живи, да се гради и развија, али да се то мора радити на смислен начин, односно на начин да то одговара грађанима Бањалуке.

"То мора бити везано за струку и у функцији грађана и то су двије ствари које се сасвим природно преклапају, не треба их раздвајати чак што више, усмјерене су ка истом циљу", рекао је Шобот.

Он је поручио да Бањалучани треба да добро размисле 6. октобра и да изаберу ствари које су најбитније за њих и њихову породицу, али и за Бањалуку у којем ће правцу ће ићи у наредне четири године.

"Ја сам убијеђен да ће они знати посматрајући оно што стоји иза сваког кандидата и оном што нуди у будућем периоду. Иза нас свију стоје наши резултати и наше животне вриједности, а мислим да се Бањалука препознаје у доста тога о чему смо данас причали", рекао је Шобот.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм