Укидање и кидање плаката

СНСД Босански Петровац: Низ незаконитих радњи усмјерених против странке

  • Извор: АТВ
  • 15.09.2024. 19:38

Општински одбор СНСД-а у Босанском Петровцу указао је на низ незаконитих радњи усмјерених против страначких изборних активности у овој општини у протекла 24 часа.

- Током обиљежавања манифестације значајне за бошњачки народ, организатори предвођени предсједником организационог одбора - тренутним начелником општине - кандидатом за начелника на предстојећим локалним изборима Махмутом Јукићем, у двориште угоститељског објекта поставили су скелу са церадом, која је у потпуности прекрила билборд-плакат на којем се налазио наш кандидат за начелника општине, што представља директно кршење члана 7.2 Изборног закона БиХ - саопштено је из Општинског одбора СНСД-а.

У току ноћи, како се наводи, плакат СНСД-а који је био чврсто причвршћен шарафима за подлогу, у потпуности је покидан, уклоњен и отуђен.

- То представља не само политичку саботажу, већ и кривично дјело отуђења имовине. Овим се не нападају само наши кандидати, већ се угрожава демократски процес и право грађана на слободан избор - додају из ове странке.

Из Општинског одбора СНСД-а истичу да вјерују да овакве радње не припадају свим Бошњацима у Босанском Петровцу, већ да се искључиво ради о малој групи људи који су заслијепљени мржњом и жељом за очувањем властитих позиција и функција.

- Овај мали дио друштва покушава да нам наметне атмосферу страха и подјела, али ми вјерујемо у снагу заједништва и демократске вриједности које дијелимо са свим грађанима - додају из Општинског одбора СНСД-а у Босанском Петровцу.

СНСД у Босанском Петровцу позива надлежне институције да предузму све законом прописане активности ради кажњавања оваквих радњи.

- Ми ћемо наставити своју кампању у складу са законом с циљем да грађанима понудимо најбољи програм за будућност Босанског Петровца. Љубав према свом се не утврђује мржњом према туђем, другом и другачијем - поручили су из Општинског одбора СНСД-а.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 01:05 Ноћни програм

    Ноћни програм