Ukidanje i kidanje plakata

SNSD Bosanski Petrovac: Niz nezakonitih radnji usmjerenih protiv stranke

  • Izvor: ATV
  • 15.09.2024. 19:38

Opštinski odbor SNSD-a u Bosanskom Petrovcu ukazao je na niz nezakonitih radnji usmjerenih protiv stranačkih izbornih aktivnosti u ovoj opštini u protekla 24 časa.

- Tokom obilježavanja manifestacije značajne za bošnjački narod, organizatori predvođeni predsjednikom organizacionog odbora - trenutnim načelnikom opštine - kandidatom za načelnika na predstojećim lokalnim izborima Mahmutom Jukićem, u dvorište ugostiteljskog objekta postavili su skelu sa ceradom, koja je u potpunosti prekrila bilbord-plakat na kojem se nalazio naš kandidat za načelnika opštine, što predstavlja direktno kršenje člana 7.2 Izbornog zakona BiH - saopšteno je iz Opštinskog odbora SNSD-a.

U toku noći, kako se navodi, plakat SNSD-a koji je bio čvrsto pričvršćen šarafima za podlogu, u potpunosti je pokidan, uklonjen i otuđen.

- To predstavlja ne samo političku sabotažu, već i krivično djelo otuđenja imovine. Ovim se ne napadaju samo naši kandidati, već se ugrožava demokratski proces i pravo građana na slobodan izbor - dodaju iz ove stranke.

Iz Opštinskog odbora SNSD-a ističu da vjeruju da ovakve radnje ne pripadaju svim Bošnjacima u Bosanskom Petrovcu, već da se isključivo radi o maloj grupi ljudi koji su zaslijepljeni mržnjom i željom za očuvanjem vlastitih pozicija i funkcija.

- Ovaj mali dio društva pokušava da nam nametne atmosferu straha i podjela, ali mi vjerujemo u snagu zajedništva i demokratske vrijednosti koje dijelimo sa svim građanima - dodaju iz Opštinskog odbora SNSD-a u Bosanskom Petrovcu.

SNSD u Bosanskom Petrovcu poziva nadležne institucije da preduzmu sve zakonom propisane aktivnosti radi kažnjavanja ovakvih radnji.

- Mi ćemo nastaviti svoju kampanju u skladu sa zakonom s ciljem da građanima ponudimo najbolji program za budućnost Bosanskog Petrovca. Ljubav prema svom se ne utvrđuje mržnjom prema tuđem, drugom i drugačijem - poručili su iz Opštinskog odbora SNSD-a.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: