Локални избори

Селак објавио циљеве СПС-а у Бањалуци: Програм у интересу свих Бањалучана

  • Извор: АТВ
  • 08.09.2024. 11:38

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак објавио је програмске циљеве и мјере које ће СПС провести у Бањалуци након 6. октобра и конституисања новог сазива Скупштине града Бањалука, а који ће бити од круцијалне важности свим Бањалучанима.

Прва тачка програма је “Нова Бањалука”, а Селак поручује да ће СПС инсистирати на усвајању Урбанистичког плана Бањалуке који ће обухватати цијели град са циљем планске и одрживе градње. Селак додаје да се Град треба ширити ка Лазареву, док се у ужем центру морају сачувати зеленило, дрвореди и паркови.

“Монтажни објекти у Лазареву (бараке) ће бити уклоњени, а истовремено ће бити пројектоване стамбене зграде. Град ће изградити комплетну инфраструктуру по узору на Нови Београд”, наводи предсједник СПС-а.

“Вртићи за све” је друга мјера СПС-а.

“Спремили смо пројекат за изградњу дјечијег вртића и припремили локацију. Изградићемо још најмање четири вртића за наредне четири године. Листе чекања више неће постојати”, јасан је Селак.

СПС ће се залагати за мјеру “Паркинг за све”. Поручују да су обезбиједили пројекат за централну паркинг гаражу, као и локацију, која ће задовољити потребе Бањалучана за паркинг мјестима. Такође, из СПС-а додају да ће сви борци Републике Српске имати бесплатан паркинг у граду Бањалука, а позваће и све остале градове и општине да учине исто.

Што се омладине и спорта тиче, као и саобраћајних гужви, СПС и ту има рјешење. 

“Тениски центар прије свега под хитно треба покрити, а затим претворити у тренинг центар за све наше спортске клубове. Уредићемо просторије и свлачионице и обезбиједити свим заинтересованим клубовима термине. Град ће у тренинг центру једном мјесечно плаћати школу спорта за најмлађе. Да бисмо ријешили саобраћајни колапс ангажоваћемо еминентне инжењере из Републике Србије и Републике Српске. Потребно је повећање броја саобраћајних трака и ревидирање кружних раскрсница у Бањалуци”, каже лидер СПС-а.

СПС се залаже и за формирање “Српска маркета” - онлајн платформе за продају свих домаћих производа регистрованих газдинстава и домаћих произвођача роба и услуга. Платформа ће покривати за почетак Бањалуку уз тенденцију проширења на читаву Републику Српску.

“Обезбиједићемо и приступ Дому омладине свим омладинским организацијама и успоставити функционалнији принцип рада како би млади имали свој простор. А да би сва наша дјеца била безбједна изградићемо тротоаре у свим приградским насељима”, додаје Селак.

СПС ће се залагати и за годишњу помоћ и субвенције за самосталне предузетнике попут фризера, обућара, кројача и такси превозника, као и за квалитетнији и приступачнији јавни превоз.

“Инсистираћемо да град Бањалука у сарадњи са институцијама Републике Српске изгради нове средње школе (Грађевинска школа, Угоститељско-туристичко-техничка школа, Медицинска школа), као и да се изврши реконструкција постојећих”, навео је лидер СПС-а.

Селак је додао да ће СПС захтијевати да се јавна набавка за прање улица и кошење траве подијели на лотове и на тај начин распише за свако насеље посебно, како би и мања предузећа могла да обављају наведене послове.

СПС ће поставити и неколико чесми за воду за кућне љубимце на прикладним локацијама по граду.

За студенте кажу да ће обезбиједити бесплатно љетовање које ће финансирати град.

“Формираћемо посебан одсјек унутар Градске управе који ће бити искључиво задужен за рад са пензионерима. Циљ овог одсјека је пружити континуирану подршку нашим најстаријим суграђанима кроз мобилне тимове, који ће редовно обилазити пензионере на њиховим кућним адресама. На овај начин, бићемо у сталном контакту са њима, ослушкивати њихове приједлоге и сугестије, те ефикасно рјешавати проблеме са којима се суочавају, олакшавајући им свакодневни живот и осигуравајући бољу бригу о њиховим потребама”, навео је Селак.

“СПС увијек и искључиво дјелује у интересу народа, наших комшија и суграђана. За реализацију наведених приоритетних мјера потребна нам је подршка Бањалучана. Заједно ћемо удахнути душу Бањалуци. За Српску треба имат’ душу”, поручио је на крају Селак.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)