Кандидат СНСД-а за начелника

Рунић: Приоритет економско јачање повратника и отварање нових радних мјеста

  • 17.09.2024. 10:10

Кандидат СНСД-а за начелника општине Дрвар Душица Рунић изјавила је да отварање нових радних мјеста и економско јачање грађана треба да буде приоритет у наредном периоду.

Рунићева је истакла да ће, уколико добије повјерење бирача, наставити да ради на развоју општине подсјетивши да овдје већ пет година, захваљујући Србији, ради текстилни погон "Јумко" који запошљава 100 вриједних српских повратница.

Као један од приоритета за развој општине, Рунићева је навела отварање тржног центра, нагласивши да је веома важна подршка Србије и Српске како би ова локална заједница имала љепшу будућност.

- Сигурна сам да ћемо уз помоћ влада Српске и Србије успјети да нађемо инвеститоре да отворимо тржни центар који нам је неопходан у Дрвару - истакла је Рунићева.

Она је изразила наду да ће успјети да ставе у функцију неки од објеката на подручју општине гдје ће бити отворен Дом за стара лица, како би помогли најстаријем становништву, јер ова општина има шта да понуди, од чистог ваздуха, добре воде и здраве хране.

Нагласила је и да ће радити на томе да се побољша здравствена заштита становника, што сматра веома значајно за српске повратнике.

Она је истакла и да је туризам главни потенцијал општине и да ће се радити на његовој афирмацији, међу којима су културне и спортске манифестације које промовишу српску традицију.

- Туризам је наш потенцијал, свједочимо све већој посјети туриста нашој општини, те ћемо радити на томе да повећамо број смјештајних капацитета - истакла је Рунићева.

Рунићева је рекла да је започета реализација увођења јавног превоза, за шта је изразила наду да ће ускоро бити омогућен сигуран и редован превоз становништва из сеоских подручја.

Према њеним ријечима, захваљујући помоћи Српске и Србије много значајних пројеката у овој западнокрајишкој општини реализовано је протеклих година.

- Потпуно смо реконструисали зграду општине, опремили службу Хитне помоћи Дома здравља Дрвар, набављена су три санитетска и једно патронажно возило, опремљен је кабинет физикалне терапије, иако Дом здравља није у надлежности општине, већ Ливањског кантона - рекла је Рунићева.

Она је навела да су асфалтиране улице, насипани путеве у складу са расположивим средствима, постављена нова расвјета.

- Реконструисали смо кровове на стамбеним зградама. Тражићемо средства да овај процес завршимо како бисмо могли почети да радимо на санирању оронулих фасада и уљепшали изглед наших улица - додала је Рунићева.

Она је навела да је изграђено и Централно спомен-обиљежје палим борцима и Цивилним жртвама Дрвара.

- У част и славу за наше хероје, 23 године након Одбрамбено-отаџбинског рата изградили смо централно спомен-обиљежје палим борцима и цивилним жртвама Дрвара. Крст у центру града данас је један од препознатљивих симбола Дрвара - нагласила је Рунићева.

Она је изразила захвалност Србији и Српској и њеним предсједницима Александру Вучићу и Милораду Додику који нису заборавили Дрвар, највећу српску повратничку општина у Федерацији БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица