Kandidat SNSD-a za načelnika

Runić: Prioritet ekonomsko jačanje povratnika i otvaranje novih radnih mjesta

  • 17.09.2024. 10:10

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Drvar Dušica Runić izjavila je da otvaranje novih radnih mjesta i ekonomsko jačanje građana treba da bude prioritet u narednom periodu.

Runićeva je istakla da će, ukoliko dobije povjerenje birača, nastaviti da radi na razvoju opštine podsjetivši da ovdje već pet godina, zahvaljujući Srbiji, radi tekstilni pogon "Jumko" koji zapošljava 100 vrijednih srpskih povratnica.

Kao jedan od prioriteta za razvoj opštine, Runićeva je navela otvaranje tržnog centra, naglasivši da je veoma važna podrška Srbije i Srpske kako bi ova lokalna zajednica imala ljepšu budućnost.

- Sigurna sam da ćemo uz pomoć vlada Srpske i Srbije uspjeti da nađemo investitore da otvorimo tržni centar koji nam je neophodan u Drvaru - istakla je Runićeva.

Ona je izrazila nadu da će uspjeti da stave u funkciju neki od objekata na području opštine gdje će biti otvoren Dom za stara lica, kako bi pomogli najstarijem stanovništvu, jer ova opština ima šta da ponudi, od čistog vazduha, dobre vode i zdrave hrane.

Naglasila je i da će raditi na tome da se poboljša zdravstvena zaštita stanovnika, što smatra veoma značajno za srpske povratnike.

Ona je istakla i da je turizam glavni potencijal opštine i da će se raditi na njegovoj afirmaciji, među kojima su kulturne i sportske manifestacije koje promovišu srpsku tradiciju.

- Turizam je naš potencijal, svjedočimo sve većoj posjeti turista našoj opštini, te ćemo raditi na tome da povećamo broj smještajnih kapaciteta - istakla je Runićeva.

Runićeva je rekla da je započeta realizacija uvođenja javnog prevoza, za šta je izrazila nadu da će uskoro biti omogućen siguran i redovan prevoz stanovništva iz seoskih područja.

Prema njenim riječima, zahvaljujući pomoći Srpske i Srbije mnogo značajnih projekata u ovoj zapadnokrajiškoj opštini realizovano je proteklih godina.

- Potpuno smo rekonstruisali zgradu opštine, opremili službu Hitne pomoći Doma zdravlja Drvar, nabavljena su tri sanitetska i jedno patronažno vozilo, opremljen je kabinet fizikalne terapije, iako Dom zdravlja nije u nadležnosti opštine, već Livanjskog kantona - rekla je Runićeva.

Ona je navela da su asfaltirane ulice, nasipani puteve u skladu sa raspoloživim sredstvima, postavljena nova rasvjeta.

- Rekonstruisali smo krovove na stambenim zgradama. Tražićemo sredstva da ovaj proces završimo kako bismo mogli početi da radimo na saniranju oronulih fasada i uljepšali izgled naših ulica - dodala je Runićeva.

Ona je navela da je izgrađeno i Centralno spomen-obilježje palim borcima i Civilnim žrtvama Drvara.

- U čast i slavu za naše heroje, 23 godine nakon Odbrambeno-otadžbinskog rata izgradili smo centralno spomen-obilježje palim borcima i civilnim žrtvama Drvara. Krst u centru grada danas je jedan od prepoznatljivih simbola Drvara - naglasila je Runićeva.

Ona je izrazila zahvalnost Srbiji i Srpskoj i njenim predsjednicima Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku koji nisu zaboravili Drvar, najveću srpsku povratničku opština u Federaciji BiH.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)

  • 12:45 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica