Југ Српске

Херцеговачки политичари у борби за гласове

  • Извор: АТВ
  • 08.09.2024. 19:28

На коњима, у моћним лимузинама, за богатим софрама по кафанама и црквама, у новим патикама уз гусле и хармонику херцеговачки политичари ових дана боре се за сваки глас.

Сваки глас и јесте битан јер је борба неизвјесна. Не зато што је понуда добра него претрпана, барем када су у питању одборничка мјеста. 

На декор насмијаних и фотошопираних фаца грађани пуно не гледају. Ни ове изборе не виде као пресудне.

"Избори као избори немам никаква посебна очекивања. Ниједни избори нису донијели ништа Бог зна пуно“, каже један Требињац.

"Не вјерујем да могу ишта промијенити, исто ће све остати“, додаје други.

"Појма ти немам не могу ништа“, поручује још један становник.

"Не не пратим ништа“, каже једна жена.

"Да град буде чистији, да се више води рачуна о смећу о контејнерима и паркирању возила“, додаје друга.

Кандидати за одборнике искачу са свих страна, најчешће по друштвеним мрежама и билбордима а и крећу се по најпопуларнијим мјестима. Жестока је борба за начелничке и градоначелничку фотељу.

Логично, најжешће се бити у једином херцеговачком граду. На листићу за градоначелника Требиња су три кандидата, два предњаче. Једини причају о реализованим, започетим и обећаним пројектима, други су се ухватили критике. По неким мањим општинама у Херцеговини пројекти се не спомињу, помиње се спас.

За спасе се боре у Берковићима, Љубињу, Источном Мостару, а боре се по два кандидата. Неизвјесно је у Билећи и Гацку, на листићима ће се наћи по три имена. Гацко је можда и најзанимљивије, истакла су се два имена, оба искусна и јака. Познаваоци кажу, ниједан не смије изгубити али ни побједа неће лако пасти. Невесиње држи трон политички мирног мјеста, тамо су два кандидата, неизвјесности нема.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм: Шаховска табла (12+)

    Филм: Шаховска табла (12+)

  • 00:35 Ноћни програм

    Ноћни програм