Jug Srpske

Hercegovački političari u borbi za glasove

  • Izvor: ATV
  • 08.09.2024. 19:28

Na konjima, u moćnim limuzinama, za bogatim soframa po kafanama i crkvama, u novim patikama uz gusle i harmoniku hercegovački političari ovih dana bore se za svaki glas.

Svaki glas i jeste bitan jer je borba neizvjesna. Ne zato što je ponuda dobra nego pretrpana, barem kada su u pitanju odbornička mjesta. 

Na dekor nasmijanih i fotošopiranih faca građani puno ne gledaju. Ni ove izbore ne vide kao presudne.

"Izbori kao izbori nemam nikakva posebna očekivanja. Nijedni izbori nisu donijeli ništa Bog zna puno“, kaže jedan Trebinjac.

"Ne vjerujem da mogu išta promijeniti, isto će sve ostati“, dodaje drugi.

"Pojma ti nemam ne mogu ništa“, poručuje još jedan stanovnik.

"Ne ne pratim ništa“, kaže jedna žena.

"Da grad bude čistiji, da se više vodi računa o smeću o kontejnerima i parkiranju vozila“, dodaje druga.

Kandidati za odbornike iskaču sa svih strana, najčešće po društvenim mrežama i bilbordima a i kreću se po najpopularnijim mjestima. Žestoka je borba za načelničke i gradonačelničku fotelju.

Logično, najžešće se biti u jedinom hercegovačkom gradu. Na listiću za gradonačelnika Trebinja su tri kandidata, dva prednjače. Jedini pričaju o realizovanim, započetim i obećanim projektima, drugi su se uhvatili kritike. Po nekim manjim opštinama u Hercegovini projekti se ne spominju, pominje se spas.

Za spase se bore u Berkovićima, Ljubinju, Istočnom Mostaru, a bore se po dva kandidata. Neizvjesno je u Bileći i Gacku, na listićima će se naći po tri imena. Gacko je možda i najzanimljivije, istakla su se dva imena, oba iskusna i jaka. Poznavaoci kažu, nijedan ne smije izgubiti ali ni pobjeda neće lako pasti. Nevesinje drži tron politički mirnog mjesta, tamo su dva kandidata, neizvjesnosti nema.

Pratite nas i putem Vibera