Предсједник СНСД-а

Додик у Власеници: Морамо се сваки дан борити за нашу државу

  • Извор: СРНА
  • 10.09.2024. 21:30

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас да се за Републику Српску сваки дан морају борити и да очекује да у Власеници побиједи кандидат ове странке за начелника општине Мирослав Краљевић.

Додик је истакао како воли да дође у Власеницу, те је Краљевићу поручио да побиједи.

"Морамо се сваки дан борити за нашу државу, само су сретни народи који имају своју државу, а несретни они који увијек теже да је имају. Републику Српску живимо као државу, БиХ је наше морање до прве прилике када то не буде морање", рекао је Додик на предизборном скупу у Власеници.

Он је истакао да је Република Српска стабилна, неупитна, да живи више него што су живјеле неке државе на овом простору у прошлим временима, као што је Краљевина Југославија.

"Има неких међу нама који кажу да не треба да се одрекнемо Босне, ми морамо примарно да сачувамо Републику Српску и да интегришемо српски народ у цјелини", нагласио је Додик и подсјетио на Декларацију Свесрпског сабора.

Додик је истакао да српски свијет подразумијева српски језик, писмо, вјеру, Српску православну цркву, грунт, породичне односе, крсну славу. "Морамо све то да бранимо са овим младим људима и драго ми је што их видим толико овдје", истакао је Додик.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић је истакао да само они народи који имају лидере могу да преживе у наредном времену глобалног преслагивања.

"Зато сачувајмо 6. октобра Милорада Додика и СНСД, не треба Додику све ово што ми од њега тражимо. Он плаћа велику цијену и његова породица, али је изабрао једну једину опцију, Републику Српску. Он је спреман на жртву за Српску", истакао је Вишковић.

Он је позвао бираче да изађу на изборе, јер они одлучују о судбини Српске, нагласивши да бирају да ли ће наставити у правцу развоја и самосталности.

"Република Српска има амбицију да постане држава, али да би у томе успјела морају сви као један да подрже Додика", истакао је Вишковић и подсјетио да је Ски-центар Игришта највећа инвестиција у овом дијелу Републике Српске од њеног постанка.

Кандидат за начелника општине Мирослав Краљевић рекао је да су у овој локалној заједници реализовани сви пројекти који су били зацртани и да је зато битно да побиједе на локалним изборима.

"Наш је план да завршимо пијацу која нам треба да продајемо храну коју ћемо производити на нашим имањима, централну гаражу, борачко гробље ћемо реконструисати, обезбиједили смо средства", навео је Краљевић.

Он је нагласио да имају инвеститоре, да ће имати хотеле на планини и у овом мјесту, као и да ће бити потребна спортска дворана.

"То ћемо радити у наредном периоду", рекао је Краљевић и додао да је циљ да ова општина буде развијена.

Увјерен је да ће СНСД побиједити у овој регији, јер само сложно могу да раде на развоју. "Да сачувамо ово, можемо само заједно", рекао је Краљевић.

Пратите нас и путем Вибера