Predsjednik SNSD-a

Dodik u Vlasenici: Moramo se svaki dan boriti za našu državu

  • Izvor: SRNA
  • 10.09.2024. 21:30

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da se za Republiku Srpsku svaki dan moraju boriti i da očekuje da u Vlasenici pobijedi kandidat ove stranke za načelnika opštine Miroslav Kraljević.

Dodik je istakao kako voli da dođe u Vlasenicu, te je Kraljeviću poručio da pobijedi.

"Moramo se svaki dan boriti za našu državu, samo su sretni narodi koji imaju svoju državu, a nesretni oni koji uvijek teže da je imaju. Republiku Srpsku živimo kao državu, BiH je naše moranje do prve prilike kada to ne bude moranje", rekao je Dodik na predizbornom skupu u Vlasenici.

On je istakao da je Republika Srpska stabilna, neupitna, da živi više nego što su živjele neke države na ovom prostoru u prošlim vremenima, kao što je Kraljevina Jugoslavija.

"Ima nekih među nama koji kažu da ne treba da se odreknemo Bosne, mi moramo primarno da sačuvamo Republiku Srpsku i da integrišemo srpski narod u cjelini", naglasio je Dodik i podsjetio na Deklaraciju Svesrpskog sabora.

Dodik je istakao da srpski svijet podrazumijeva srpski jezik, pismo, vjeru, Srpsku pravoslavnu crkvu, grunt, porodične odnose, krsnu slavu. "Moramo sve to da branimo sa ovim mladim ljudima i drago mi je što ih vidim toliko ovdje", istakao je Dodik.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković je istakao da samo oni narodi koji imaju lidere mogu da prežive u narednom vremenu globalnog preslagivanja.

"Zato sačuvajmo 6. oktobra Milorada Dodika i SNSD, ne treba Dodiku sve ovo što mi od njega tražimo. On plaća veliku cijenu i njegova porodica, ali je izabrao jednu jedinu opciju, Republiku Srpsku. On je spreman na žrtvu za Srpsku", istakao je Višković.

On je pozvao birače da izađu na izbore, jer oni odlučuju o sudbini Srpske, naglasivši da biraju da li će nastaviti u pravcu razvoja i samostalnosti.

"Republika Srpska ima ambiciju da postane država, ali da bi u tome uspjela moraju svi kao jedan da podrže Dodika", istakao je Višković i podsjetio da je Ski-centar Igrišta najveća investicija u ovom dijelu Republike Srpske od njenog postanka.

Kandidat za načelnika opštine Miroslav Kraljević rekao je da su u ovoj lokalnoj zajednici realizovani svi projekti koji su bili zacrtani i da je zato bitno da pobijede na lokalnim izborima.

"Naš je plan da završimo pijacu koja nam treba da prodajemo hranu koju ćemo proizvoditi na našim imanjima, centralnu garažu, boračko groblje ćemo rekonstruisati, obezbijedili smo sredstva", naveo je Kraljević.

On je naglasio da imaju investitore, da će imati hotele na planini i u ovom mjestu, kao i da će biti potrebna sportska dvorana.

"To ćemo raditi u narednom periodu", rekao je Kraljević i dodao da je cilj da ova opština bude razvijena.

Uvjeren je da će SNSD pobijediti u ovoj regiji, jer samo složno mogu da rade na razvoju. "Da sačuvamo ovo, možemo samo zajedno", rekao je Kraljević.

Pratite nas i putem Vibera