Локални избори

Додик: Озрен важан за Српску

  • Извор: СРНА
  • 07.09.2024. 18:23

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да је Озрен важан за Републику Српску, те поручио да је кандидат ове партије Озрен Петковић идеалан кандидат за начелника општине Петрово и да се нада да су то грађани ове општине и препознали.

Додик је рекао да Петковић има подршку ове странке и да је важно што га подржава и предсједник Градског одбора СНСД-а у Добоју Обрен Петровић.

Додик је најавио да ће обезбиједити 150.000 КМ за проширење локалног вртића, задовољан повећањем броја рођене дјеце, те најавио и издвајање значајних средстава за унапређење путне инфраструктуре од Петрова према Добоју.

"Волим наш народ јер су наши људи домаћини, питоми и вриједни", изјавио је Додик на јавној трибини ове партије у Петрову.

Он је указао на значај синергије локалне са републичким институцијама и као примјер добре праксе навео град Добој, гдје је недавно отворена нова болница, те Станаре, гдје ради компанија ЕФТ - Рудник и термоелектрана Станари.

Додик је поручио да једино што кочи развој Републике Српске је тренутно стање у БиХ и ставови у политичком Сарајеву, гдје је, како каже, веома тешко радити.

"Они морају да прихвате Републику Српску и наше институције", навео је Додик.

Он каже да је данас Република Српска безбједна јер има пријатељске државе чији се број повећава, али је указао и на то да је у Америци више од 440 службеника направило каријеру блатећи Србе, међу којима је садашњи предсједник Џозеф Бајден.

Додик је поручио да је снажан СНСД гарант јаке Републике Српске.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Петрово Озрен Петковић позвао је грађане да подрже наставак развојних пројеката и дају повјерење СНСД-у.

Петковић је захвалио Додику који је најавио да ће издвојити средства за проширење вртића, који је постао претијесан и са листом чекања, што је тренутно "слатка мука ове општине", као и да ће се рјешавати проблем унапређења регионалног пута према Добоју, који је запуштен.

Он је најавио и унапређење путне инфраструктуре према Карановцу.

Петковић је подсјетио да је у функцији начелника ове општине обезбиједио стабилан буџет, а у сарадњи са републичким институцијама реализовано много, попут отварања првог објекта јавне предшколске установе, санирања дијелова локалних путева, водоснадбијевања по мјесним заједницама, уређења локалних домова култура, као и помоћ Србима у пограничном дијелу који припада Федерацији БиХ.

Носилац листе СНСД-а за Скупштину општине Зоран Благојевић увјерен је у изборну побједу СНСД-а у Петрову, задовољан квалитетом листе коју предводи.

Он је поручио да је Република Српска слобода и љубав за њене грађане, захваљујући и непоколебљивој политици СНСД-а, предвођеном предсједником Додиком, који бране њене институције.

Благојевић је подсјетио и на све инфраструктурне пројекте у овој општини који су реализовани уз подршку институција Владе Републике Српске.

На скупу се обратио и предсједник добојског Градског одбора СНСД-а Обрен Петровић, који је поручио да само у синергији са републичким институцијама локалне заједнице могу напредовати и због тога је апеловао на саборност у јединство.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм: Дан откупа (16+)

    Филм: Дан откупа (16+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм