Lokalni izbori

Dodik: Ozren važan za Srpsku

  • Izvor: SRNA
  • 07.09.2024. 18:23

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da je Ozren važan za Republiku Srpsku, te poručio da je kandidat ove partije Ozren Petković idealan kandidat za načelnika opštine Petrovo i da se nada da su to građani ove opštine i prepoznali.

Dodik je rekao da Petković ima podršku ove stranke i da je važno što ga podržava i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Doboju Obren Petrović.

Dodik je najavio da će obezbijediti 150.000 KM za proširenje lokalnog vrtića, zadovoljan povećanjem broja rođene djece, te najavio i izdvajanje značajnih sredstava za unapređenje putne infrastrukture od Petrova prema Doboju.

"Volim naš narod jer su naši ljudi domaćini, pitomi i vrijedni", izjavio je Dodik na javnoj tribini ove partije u Petrovu.

On je ukazao na značaj sinergije lokalne sa republičkim institucijama i kao primjer dobre prakse naveo grad Doboj, gdje je nedavno otvorena nova bolnica, te Stanare, gdje radi kompanija ЕFT - Rudnik i termoelektrana Stanari.

Dodik je poručio da jedino što koči razvoj Republike Srpske je trenutno stanje u BiH i stavovi u političkom Sarajevu, gdje je, kako kaže, veoma teško raditi.

"Oni moraju da prihvate Republiku Srpsku i naše institucije", naveo je Dodik.

On kaže da je danas Republika Srpska bezbjedna jer ima prijateljske države čiji se broj povećava, ali je ukazao i na to da je u Americi više od 440 službenika napravilo karijeru blateći Srbe, među kojima je sadašnji predsjednik Džozef Bajden.

Dodik je poručio da je snažan SNSD garant jake Republike Srpske.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Petrovo Ozren Petković pozvao je građane da podrže nastavak razvojnih projekata i daju povjerenje SNSD-u.

Petković je zahvalio Dodiku koji je najavio da će izdvojiti sredstva za proširenje vrtića, koji je postao pretijesan i sa listom čekanja, što je trenutno "slatka muka ove opštine", kao i da će se rješavati problem unapređenja regionalnog puta prema Doboju, koji je zapušten.

On je najavio i unapređenje putne infrastrukture prema Karanovcu.

Petković je podsjetio da je u funkciji načelnika ove opštine obezbijedio stabilan budžet, a u saradnji sa republičkim institucijama realizovano mnogo, poput otvaranja prvog objekta javne predškolske ustanove, saniranja dijelova lokalnih puteva, vodosnadbijevanja po mjesnim zajednicama, uređenja lokalnih domova kultura, kao i pomoć Srbima u pograničnom dijelu koji pripada Federaciji BiH.

Nosilac liste SNSD-a za Skupštinu opštine Zoran Blagojević uvjeren je u izbornu pobjedu SNSD-a u Petrovu, zadovoljan kvalitetom liste koju predvodi.

On je poručio da je Republika Srpska sloboda i ljubav za njene građane, zahvaljujući i nepokolebljivoj politici SNSD-a, predvođenom predsjednikom Dodikom, koji brane njene institucije.

Blagojević je podsjetio i na sve infrastrukturne projekte u ovoj opštini koji su realizovani uz podršku institucija Vlade Republike Srpske.

Na skupu se obratio i predsjednik dobojskog Gradskog odbora SNSD-a Obren Petrović, koji je poručio da samo u sinergiji sa republičkim institucijama lokalne zajednice mogu napredovati i zbog toga je apelovao na sabornost u jedinstvo.

Pratite nas i putem Vibera