Кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине

Додик: Глас Лазићу је и глас којим се одбијају сви насртаји на Српску

  • 02.10.2024. 22:25

Предсједник СНСД Милорад Додик подржао је вечерас кандидата ове странке за градоначелника Бијељине Микајла Лазића и поручио да ће он интегрисати Семберију која је капија Републике Српске према Србији.

Додик је истакао да је погубна садашња одвојеност Бијељине од Српске и Србије, које имају никад боље односе.

"Нема и никада неће бити анимозитета између Бањалуке и Бијељине у политичком смислу, али нема сарадње са садашњом градском управом и губимо године, траће нам вријеме и ресурсе, јер све што у Бијељини радимо од великих пројеката је као да морамо да отимамо, дрински насип, болница, обилазница, канали", рекао је Додик.

Он је на централној трибини СНСД-а на тргу у Бијељини позвао народ Семберије, за који је рекао да је вриједан, радан и поштен, да подржи Лазића и млади тим СНСД-а чија ће синергија допринијети развоју града, да Бијељина буде успјешнија, боља, љепша, веселија и да се у њој зна ред.

Додик је захвалио и коалиционим партнерима који су уз СНСД, окупљени око идеја које вуку напријед на локалном и глобалном нивоу, те истакао потребу за јединством српског народа и интегрисање са Србијом на најбољи могући начин.

"Ми мислимо слободно, штитимо српски национални интерес и другим и другачијим осигуравамо исту ту слободу. Други упорно желе да нас подијеле, да нам додају префиксе испред српски, а глас народа Лазићу и СНСД-у је и подршка мени, Жељки Цвијановић и Радовану Вишковићу да одбијемо све насртаје на Републику Српску", истакао је Додик.

Он је рекао да из Бијељине 6. октобра очекује најрадоснију вијест о побједи Лазића и најавио да ће из свог фонда предсједника Републике финансирати изградњу вртића у граду гдје сада 500 дјеце нема мјеста у јавној предшколској установи.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине Микајло Лазић рекао је новинарима да је у кампањи обишао цијелу Семберију и видио да народ жели промјене.

"Медицина ме научила да не можеш само чекати нека боља времена, мораш их стварати сам", рекао је Лазић и поручио грађанима да ће бити народни градоначелник.

У обраћању на тргу Лазић је рекао да огроман број људи окупљених на централној трибини значи да СНСД има сигурну побједу у Бијељини.

"Морамо Семберију више отворити и сарађивати са свима, бити повезани са републичким властима, са Србијом, умјесто што смо сада затворени", оцијенио је Лазић и позвао грађане Бијељине да се удруже и да гласају за промјене, како би бољу Бијељину оставили својој дјеци.

Према његовим ријечима, сарадња је кључ за успјех Семберије.

На централној трибини Градског одбора СНСД-а Бијељина на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића представљено је 36 кандидата странке за Скупштину града.

Носилац одборничке листе СНСД-а Бојан Савић рекао је да је ова највећа политичка организација утицала на то да се народ не дијели и да је захвалан народу Бијељине и Семберији за подршку.

"Нећемо водити осветољубиву политику, радићемо на помирењу, хоћемо да приземљимо политику и да његујемо сарадњу, као и тимски рад", рекао је Савић.

Он је додао да је Бијељини доста политике кукања, демагогије и популизма и да ће СНСД увести политику одговорности и резултата.

Трибини у Бијељини присуствовали су и потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, као и познати српски неурохирург Даница Грујичић која је раније подржала кандидата СНСД-а за градоначелника Бијељине Микајла Лазића. 

Пратите нас и путем Вибера