SNSD

Dodik: Banjaluku podijeliti u najmanje pet opština

  • Izvor: SRNA
  • 13.09.2024. 22:30

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da Banjaluku treba podijeliti u najmanje pet opština, te da bi gradska zajednica, koju bi u organizacionom smislu činili Čelinac i eventualno Laktaši, bila moćna da upravlja mega projektima koji su potrebni najvećem gradu Srpske.

"Ovo bi bilo identično kao grad Beograd koji funkcioniše sa više opština i pokazuje da može uspješno da riješi sve komunalne i druge probleme građana", rekao je Dodik novinarima u banjalučkom naselju Starčevica gdje je prisustvovao tribini SNSD-a.

On je naglasio da će kao predsjednik Republike Srpske zajedno sa Nikolom Šobotom izgraditi pet vrtića u naredne dvije godine za 500 djece.

"Izdvojiću sredstva za to iz Kabineta predsjednika Srpske kao dar gradu da bi sva djeca bila obuhvaćena predškolskim ustanovama“, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da će raditi na novoj gasifikaciji Banjaluke, a učiniće da grad dobije nove sportske objekte da bi i Fudbalski klub "Borac" razmišljao da ide dalje u Еvropu.

"Moramo da napravimo novu funkcionalnu sportsku dvoranu sa 10.000 mjesta i koncertnu dvoranu za koju već nekoliko godina stoje sredstva, te izgraditi školu na Starčevici", kaže Dodik.

Dodik je istakao da Banjaluka nije rijaliti već grad sa realnim potrebama, gdje treba očuvati zelenilo, napraviti nove putne komunikacije.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da očekuje veliku spektakularnu pobjedu SNSD-a u Banjaluci i kandidata ove stranke za gradonačelnika Nikole Šobota.

Prema njenim riječima, lista SNSD-a u Banjaluci daje najbolju političku ponudu, jer su to prekaljeni, dokazani ljudi u svim branšama u kojima djeluju i funkcionišu.

"Sigurno da jednu takvu ponudu ne može dati nijedna druga politička partija. Sigurna sam da će iz tog razloga lista SNSD-a dobiti najveći broj odborničkih mjesta i da će opravdati povjerenje građana kao što je to i do sada radila", istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da je uz listu SNSD-a i najbolji kandidat za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot, ističući da je došlo vrijeme za bavljenje ozbiljnim stvarima i za izlazak iz "uljepšavanja i laganja".

"Došlo je vrijeme da se bavimo projektima. Šobot je čovjek koji može pogledati u oči svakom građaninu Banjaluke i da građanin zna da ga on neće slagati i da će izvršiti ono što je obećao", zaključila je Cvijanovićeva.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot rekao je da je Banjaluka uvijek bila grad ponosnih, a ne grad prevarenih ljudi.

"Ovdje smo da pričamo o školi i vrtiću na Starčevici i svemu onome što nedostaje, rekonstrukciji Ulice Koste Jarića", napomenuo je Šobot.

Kandidat SNSD-a za odbornika Nenad Talić rekao je da SNSD ima najbolju listu predvođenu Vladom Ćajićem i najboljeg kandidata za gradonačelnika, te da je uvjeren u pobjedu kao i u to da će Starčevica imati svog odbornika.


(Foto: Borislav Zdrinja)

Pratite nas i putem Vibera