Кандидат СНСД-а за начелника Рибника

Дакић: У служби изградње савремене локалне заједнице

  • Извор: СРНА
  • 17.09.2024. 14:46

Кандидат СНСД-а за начелника општине Рибник Душко Дакић изјавио је да је Рибнику потребна финансијска и политичка стабилност, као и стабилан привредни сектор, а да то у овом моменту може да пружи само СНСД са својим кадровима чија је политика у служби изградње савремене локалне заједнице.

Дакић је истакао су овој општини потребне нове инвестиције ради даљег развоја општине, да морају започети нове капиталне пројекте и завршити неке започете.

"Окосница развоја наше општине је, свакако, шумарство и дрвопрерада. Шумско газдинство `Рибник` је жила куцавица нашег краја и његово стабилно пословање је једна од основних претпоставки даљег развоја општине", рекао је Дакић Срни.

Уколико добије подршку, приоритет у раду ће му бити унапређење популационе политике кроз запошљавање и останак младих, затим реализација пројеката из програма европских и свјетских фондова за развој, те подршка привреди и пољопривреди.

"Наша политика је у служби изградње савремене локалне заједнице, у којој ће сваки наш становник моћи да задовољи сваку своју потребу, а да при томе не мора отићи у било које друго мјесто", навео је Дакић.

Он је истакао да ће сваком младом човјеку у Рибнику бити пружена прилика да ради у својој општини и да од тога пристојно да живи.

"То подразумијева и унапређење свих осталих услова и садржаја за живот, тако да у Рибнику имамо све оно што је човјеку потребно", додао је Дакић, напоменувши како је у овој локалној заједници много урађено у протекле двије деценије.

Истакао је и да ће радити на унапређењу туризма и креирању нових туристичких производа, а ђацима и студентима биће пружена већа подршка, као и пољопривредницима и малим предузетницима.

Већу пажњу, каже, посветиће борачким категоријама, а додатно ће унаприједити и социјалну политику, чије су мјере већ дуго изнад просјека у односу на друге локалне заједнице у Републици Српској.

"У центру мога д‌јеловања биће обични човјек и његове свакодневне потребе и проблеми, који су у овом брзом и незахвалном времену многоструки и различити", нагласио је Дакић.

Према његовим ријечима, онима који желе да покрену приватни бизнис на било којем пољу биће пружена подршка, а посебну пажњу посветиће развоју туризма и унапређењу туристичке понуде с обзиром на то да Рибник има богат туристички потенцијал.

"Моја визија јесте управо раст и развој Рибника. Наш циљ је лијеп, чист, стабилан и препознатљив Рибник, да постане мјесто пожељно за живот и рад сваког човјека", закључио је Дакић, који тренутно обавља функцију предсједника Скупштине општине Рибник.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.